31.8.17

Άφησαν γυναίκα να γεννήσει στο δρόμο...

Στο δρόμο αναγκάστηκε να γεννήσει μία γυναίκα πρόσφυγας στη Μυτιλήνη, αφού το ασθενοφόρο έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών, όπως καταγγέλλει η Φιλίππα Κέμπσον, η οποία δραστηριοποιείται στο Μόλυβο και έχει βοηθήσει εκατοντάδες πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή της κρίσης.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κέμπσον τονίζει ότι γιατρός της εθελοντικής οργάνωσης IsraAID έφτασε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι τα νερά της εγκύου έσπασαν και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, «μας είπαν αργότερα ότι η αστυνομία είχε ακυρώσει την αποστολή ασθενοφόρου, επειδή η γυναίκα “αισθάνθηκε καλύτερα”», αψηφώντας την ιατρική εκτίμηση ότι η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει.
Μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα αλληλέγγυων και γιατρών «η αστυνομία και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επέμειναν ότι η γυναίκα θα πρέπει να πάει με λεωφορείο στο καμπ της Μόρια.
»Όταν οι γιατροί επέμειναν ότι χρειάζεται ασθενοφόρο η λιμενική αστυνομία είπε στη νοσοκόμα, που ήταν στο σημείο, ότι θα είναι υπεύθυνη εάν η γυναίκα δεν γεννήσει!», όπως γράφει η κ. Κέμπσον.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα πήγε στην άκρη του δρόμου, με την λιμενική αστυνομία να μην επιτρέπει στους γιατρούς να την οδηγήσουν στο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν στο ασθενοφόρο. Ρώτησαν δε τον γιατρό: «Είστε γιατρός; Τότε βγάλτε το μωρό έξω! Ύστερα ενώ ο γιατρός εργαζόταν η αστυνομία του ζήτησε χαρτιά που να αποδεικνύουν» την ιδιότητά του.

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.