28.6.17

«Το θάρρος θα νικήσει» το μήνυμα της Μ. Φύσσα για τη δίκη της ΧΑ

Σε συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7, η μητέρα του δολοφονημένου από τους χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα,  δήλωσε πως «η επίθεση στον Παύλο ήταν στοχευμένη, ενώ ο Ρουπακιάς που δεν ήταν στο μαγαζί με τους 30-40 που χτύπησαν τον γιο της και άλλα 2 παιδιά. «πήρε εντολή να πάει».


Τόνισε πως το περιστατικό έγινε γνωστό γιατί δεν έγινε σε κάποιον απόμερο δρόμο. «Τα 4 λεπτά που κρατήθηκε ο Παύλος, ήταν ουσιαστικά γιατί μπόρεσε να δείξει τον δολοφόνο του. Έμεινε σε δρόμο μεγάλο και φωτεινό, εάν γινόταν σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι, σήμερα θα μιλούσαν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεν θα μαθαίναμε τι πραγματικά συνέβη».

«Συγκάλυψη από την αστυνομία»

Επανέλαβε ότι η χρυσή αυγή είναι εγκληματική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση και πρόσθεσε ότι «αστυνομία και χρυσή αυγή είναι ένα, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Αναφερόμενη στη στάση των αστυνομικών που κλήθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη, δήλωσε πως οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ήταν πολλοί και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ή ότι λιποθύμησαν και άλλες δικαιολογίες για να αποφύγουν να πουν αυτό που είδαν.

«Απαράδεκτες οι συνθήκες στη δίκη - Ευθύνη και των ΜΜΕ»

Ερωτηθείσα για τις συνθήκες που επικρατούν στη δίκη της ΧΑ, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες καθώς οι χρυσαυγίτες δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της, ενώ πρόσθεσε πως «μάρτυρες βρέθηκαν ξυλοκοπημένοι σε νοσοκομείο, γιατί κατέθεσαν σε βάρος τους, ενώ και η οικογένεια δέχεται προσβολές και απειλές».

Σχετικά με τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στην δίκη εξέφρασε την απογοήτευση και τον θυμό της, καθώς ασχολούνται με τη δίκη μόνο όταν προκύπτουν επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται η κοινή γνώμη και κυρίως τα νέα παιδιά για τη φύση του ναζισμού και του φασισμού.

«Δεν βιντεοσκοπείται η δίκη. Έχουμε βίντεο από τη χούντα και άλλες μεγάλες δίκες και δεν μπορούμε να έχουμε βίντεο για αυτή τη δίκη. Με θυμώνει η στάση των μέσων ενημέρωσης. Ασχολούνται με τη δίκη, μόνο εάν μάθουν ότι έγιναν επεισόδια. Πώς θα μάθουν τα νέα παιδιά για τους φασίστες, τον ναζισμό; Με συγκλόνισε η μαρτυρία του Κοντονικόλα, ένα από τα παιδιά που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες. Ήταν ήρεμος και ο λόγος του με συγκλόνισε. Ξεπέρασε τον εαυτό του για να έρθει στη δίκη».

«Το θάρρος θα νικήσει»
Τέλος, τόνισε ότι παρά τον φόβο οι μάρτυρες θα πρέπει να καταθέσουν στη δίκη και δήλωσε ότι η δημοκρατία και το θάρρος θα νικήσουν στο τέλος. «Δεν μας ζήτησε κανείς συγνώμη. Ούτε καν οι δικηγόροι τους. Είμαι η μάνα όλων των παιδιών στη περιοχή, καμία μάνα δεν θέλει το κακό του παιδιού της. Πρέπει να έρθουν κι άλλοι να καταθέσουν. Ξέρω ότι φοβούνται. Το θάρρος θα νικήσει. Ο Παύλος δεν θα ξανανοίξει την πόρτα να μπει στο σπίτι. Η ζωή μας σταμάτησε. Απλά κινούμαστε. Το πρώτο διάστημα δεν άκουγα, δεν έβλεπα τηλεόραση, δεν καταλάβαινα τι γινόταν».


Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.