5.5.17

Τρίτη επίθεση σε πρόσφυγες στη Λέρο

Από την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης
Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν τέσσερις πρόσφυγες στο νησί της Λέρου, η τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερις πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια. Χτύπησαν τους πρόσφυγες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Οι τραυματίες (εκ των οποίων οι τρεις έμεναν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στα Λέπιδα και ο τέταρτος στο κέντρο που στεγάζεται στο πρώην ΠΙΚΠΑ) νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λέρου.

Οι άλλες επιθέσεις

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ομάδα Ελλήνων πάνω σε μοτοσικλέτες επιτέθηκε σε ομάδα προσφύγων που επέστρεφαν με τα πόδια από το Λακκί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Λέπιδα, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα υπήρξε και άλλο βίαιο περιστατικό με θύμα μια τρανς πρόσφυγα που διαμένει στο νησί. 
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, την ώρα που οι πρόσφυγες βρίσκονταν στο Λακκί, υπήρξε επεισόδιο με ντόπιους που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς όμως να υποβληθούν μηνύσεις.
Από την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης
Την ώρα που επέστρεφαν στα Λέπιδα οι πρόσφυγες, τους πλησίασαν οκτώ άτομα πάνω σε τέσσερις μοτοσικλέτες και τους επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα.
Τα θύματα είναι εννέα Παλαιστίνιοι και ένας Σύρος, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λέρου, από τους οποίους παρέμειναν για νοσηλεία οι τρεις. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ερευνάται η υπόθεση και επίκειται η ταυτοποίηση των δραστών. 
Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν ότι οι τρεις νοσηλευθέντες φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό, ενώ ο ένας έσπασε το τζάμι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αιμορραγία στο χέρι. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θύμα επίθεσης έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης μια τρανς πρόσφυγας που διαμένει στο Λακκί.
Την ώρα που επέστρεφε στον χώρο της, δέχτηκε επίθεση από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και φέρει τραύμα από κατακόρυφο χτύπημα σε όλο το σώμα, πιθανότατα από λάστιχο ή άλλο αντικείμενο. 
Ανακοίνωση για τα περιστατικά ξενοφοβικής βίας στη Λέρο έβγαλε το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου:
«Πρόκειται για τα ίδια χέρια που χτύπησαν πέρσι τον Ιούλιο στη Λέρο, που στοχοποίησαν αλληλέγγυους, που έσπειραν το ρατσιστικό τους μίσος και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Δηλώνουμε απερίφραστα, ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές. 
»Καλούμε τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας». 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.