30.5.17

Στο Πρωτοδικείο οι εκφοβισμοί της Χρυσής Αυγής

Εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή του Ν. Μιχαλολιάκου και της ναζιστικής του οργάνωσης σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η αγωγή αυτή εντάσσεται στη γνωστή τακτική των μηνύσεων της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι, ενεργώντας σύμφωνα με το δημοκρατικό τους καθήκον, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν στάση εργασίας κάθε φορά που θα έχει προγραμματιστεί να μεταδοθούν από τη δημόσια τηλεόραση οι ναζιστικές φιέστες της υπόδικης με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.
H απόφαση αυτή της ΠΟΣΠΕΡΤ εφαρμόστηκε στις 26/3/2017, όταν πράγματι πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας με σκοπό να αποτραπεί η προβολή της ναζιστικής φιέστας που διοργάνωσε την προηγούμενη μέρα η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό της.
Αυτή η στάση εργασίας ήταν αρκετή για τη ναζιστική οργάνωση να βάλει στο στόχαστρο τους εργαζομένους της ΕΡΤ κι έτσι πριν από λίγες μέρες (25/5/2017) προχώρησε στην αγωγή με την οποία ζητάει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική «η απεργία που προκήρυξε η εναγόμενη στις 24/2/2017» (σ.σ. αν και δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για στάση εργασίας), να διαταχθεί η διακοπή της και να απαγορευτεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον και να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της Π. Καλφαγιάννη προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.

«Τιμά την Ιστορία της ΕΡΤ»

Οσον αφορά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο Μιχαλολιάκος ανέθεσε σε δύο στελέχη του να υποστηρίξουν τις θέσεις της οργάνωσής του στο δικαστήριο και συγκεκριμένα στον βουλευτή του Ιωάννη Αϊβατίδη και στον πυρηνάρχη Καλαμάτας Δημήτριο Σαρατσιώτη, τους οποίους συνέδραμε και η παρουσία περίπου 20 χρυσαυγιτών, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός Σωτήρης Δεβελέκος, πυρηνάρχης Πειραιά, «σωματοφύλακας» του φίρερ Μιχαλολιάκου και συνομιλητής του Λαγού το βράδυ της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λίγες μόλις μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μετά την κατάθεση των χρυσαυγιτών, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης, οι οποίοι υποστήριξαν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στις στάσεις εργασίας, ενώ ο Δ. Τσακνής δήλωσε ότι η απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι σημαντική και ιστορική, επισημαίνοντας ότι η στάση της τιμά την ιστορία της ΕΡΤ. Η δικαστική απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη θέση του ΕΣΡ, ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός όχι μόνο δεν υποχρεούται αλλά δεν δικαιούται κιόλας να μεταδίδει εκδηλώσεις μίσους, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει αποφασίσει ότι οι χρυσαυγίτικες φιέστες θα μαγνητοσκοπούνται και θα περνούν από αρμόδια επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν θα μεταδίδονται.
Σε αντίθεση λοιπόν με προηγούμενη φιέστα που αποφασίστηκε να μη μεταδοθεί, η χρυσαυγίτικη εκδήλωση της 25/3/2017 πέρασε τελικά από την επιτροπή, μειοψηφούντος του προέδρου της ΕΡΤ. Τότε ήταν που η ΠΟΣΠΕΡΤ γνωστοποίησε στη διοίκηση -ακολουθώντας την τυπική διαδικασία- την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει στάση εργασίας προκειμένου να μη γίνει η μετάδοση.
Γιατί βέβαια η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «κόμμα όπως όλα τα άλλα», αλλά μια ναζιστική οργάνωση που τελεί εγκλήματα για τα οποία και δικάζεται στο Κακουργιοδικείο. Και φυσικά όλες ανεξαιρέτως οι φιέστες της Χρυσής Αυγής κατακλύζονται από ναζιστικά συνθήματα και ναζιστικά κρυφά ή φανερά μηνύματα, υποδαυλίζοντας το μίσος και τον ρατσισμό.
Στην επίμαχη φιέστα της 25/3/2017 ο Μιχαλολιάκος, ανάμεσα σε άλλα, μιλάει για τα «μαυροκόκκινα εθνικιστικά λάβαρα» που «θα ανεμίσουμε», τα οποία βέβαια παραπέμπουν στα χρώματα της σημαίας της ναζιστικής Γερμανίας. Γιατί, όπως λέει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην ίδια ομιλία, «κάποιοι μας παριστάνουν τον φίλο και μας λένε να αλλάξουμε. Η ιδεολογία δεν είναι πουκάμισο για να την αλλάζεις. Αν έχεις μια ιδεολογία μένεις πιστός σε αυτήν μέχρι το τέλος. Και αυτό θα κάνουμε εμείς οι χρυσαυγίτες». Είναι η ιδεολογία που αποτυπώθηκε περίτρανα στο βίντεο που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» από τη συναυλία εξύμνησης της ναζιστικής Γερμανίας.

«Sieg Heil»

Σε άλλο σημείο ο Μιχαλολιάκος λέει: «Είναι η Χρυσή Αυγή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που αντιστέκεται και δεν προσκυνά. Βέβαια σας λένε, είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, είτε σε χώρους κοινωνικούς στους οποίους ευρίσκεστε, ότι όλα αυτά είναι εξτρεμιστικά και ότι δεν είναι λογικά στην εποχή που ζούμε. Ποιοι τα λένε αυτά; Οι φρόνιμοι...».
Την «εξτρεμιστική» αυτή δράση την έχουμε δει φυσικά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε όλες τις άλλες εγκληματικές επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ ο φίρερ τελειώνει κλασικά την ομιλία με το σύνθημα «ζήτω η γενιά της νίκης», παραφράζοντας το γνωστό χιτλερικό «Sieg Heil (ζήτω η νίκη)».
Η μόνη τηλεοπτική κάλυψη που πραγματικά θα μπορούσε να ενημερώσει το κοινό είναι η κάλυψη της δίκης. Ομως η Χρυσή Αυγή, παρά τους αρχικούς λεονταρισμούς της, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μην υπάρξει κανενός είδους κάλυψη, ώστε να μείνει η εγκληματική δράση της στο σκοτάδι.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.