13.5.17

Αντιφασιστική κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή του Ασπρόπυργου η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν σήμερα (Σάββατο 13 Μαΐου) σε αντιρατσιστική κινητοποίηση απαιτώντας «να διαλυθεί η φασιστική ρατσιστική ομάδα που δρα ανοιχτά στην περιοχή και να σταματήσει η συγκάλυψη των επιθέσεων από την Αστυνομία».

Η τελευταία επίθεση, όπως επισημαίνουν, έγινε την περασμένη Τρίτη, 2 Μάη, όταν μετανάστης εργάτης επέστρεφε στην Γκορυτσά από τον Ασπρόπυργο με το λεωφορείο 855. Η ομάδα βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο. Μόλις κατέβηκε, τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Σταμάτησαν μόνο, όταν άρχισαν να φωνάζουν οι περίοικοι.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αναφέρουν οι οργανώσεις. Την περασμένη Πέμπτη, 4 Μαΐου, η ομάδα επιχείρησε να επιτεθεί σε εργάτη γης στο χωράφι, αλλά αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον παραγωγό και αποχώρησε.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γεγονότα, η ομάδα αυτή έχει επιλέξει να περιπολεί και να επιτίθεται σε μετανάστες εργάτες στην διαδρομή του λεωφορείου 855 από το κέντρο του Ασπρόπυργου προς την Γκορυτσά, εκτιμούν οι οργανώσεις. Επίσης προχώρησε σε επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης μέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Έχει απειλήσει και έχει επιτεθεί και σε βάρος παραγωγών στην περιοχή, οι οποίοι αντιδρούν στις ρατσιστικές επιθέσεις. Έχουν βάλει φωτιά σε κατοικία, όπου φιλοξενούνταν εργάτες γης, αφού απείλησαν παραγωγό να τους διώξει. Επιτέθηκαν και σε νεολαίο στην περιοχή μέσα στο λεωφορείο.
Όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές, «η δράση της ομάδας αυτής είναι σχεδιασμένη και καθοδηγημένη σε συγκεκριμένους στόχους. Βγαίνουν ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπά τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 με δεκάδες θύματα, ακόμη και γκρεμισμένα σπίτια από το πογκρόμ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία-ορμητήριο στον Ασπρόπυργο».
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μέχρι τώρα η Αστυνομία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές με βάση τις καταγγελίες των θυμάτων. Επίσης, σε καμία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα θύματα η Αστυνομία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες! Το Τμήμα καταπολέμησης της Ρατσιστικής Βίας δεν έχει ανακαλύψει τους δράστες εννέα μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες. Ο Δήμος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν οι εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις».
Info
Ασπρόπυργος-Γκορυτσά, Σάββατο 13 Μαΐου, 6.30 μ.μ.
Λεωφόρος ΝΑΤΟ 199 (φαρμακείο, στην απέναντι πλατεία)
ΠΗΓΗ:EFSYN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.