9.5.17

72 χρόνια από την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Αναπαράγουμε από το fb του Θράσου Αβράαμ σχόλιο για την σημερινή επέτειο των 72 χρόνων από την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Σήμερα μπορούμε να λέμε πως είμαστε η "σπορά των νικητών" εξαιτίας των ανείπωτων θυσιών εκ. ανθρώπων. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!


Μια μέρα σαν τη σημερινή πριν 72 χρόνια ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της. Η νίκη του της ανθρωπότητας εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Μια νίκη που κατορθώθηκε χάρη στις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων. Χωρίς προηγούμενο η συμβολή του λαού της Σοβιετικής Ένωσης που έδωσε 20.000.000 νεκρούς σ αυτό τον πόλεμο.
Βαρύ όμως ήταν το τίμημα που πλήρωσε και ο λαός της χώρας μας. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.88,300 ήταν οι νεκροί στα αλβανικά και βόρεια σύνορά μας . 40,000 οι εκτελεσμένοι. 300,000 οι νεκροί από πείνα.210,000 οι όμηροι εργάτες-σκλάβοι. 63,000 οι Ελληνο-Εβραίοι θύματα του Ολοκαυτώματος.94 τα μαρτυρικά χωριά και πόλεις. 1170 οι κατεστραμμένες πόλεις και χωριά.401,000 τα γκρεμισμένα σπίτια.1,200,000 οι άστεγοι.906 τα βυθισμένα εμπορικά πλοία .129 οι γκρεμισμένες γέφυρες. 298,753 τόνοι ορυκτού πλούτου κλεμμένοι. Εκατοντάδες κλεμμένοι αρχαιολογικοί θησαυροί.
Τεράστια ήταν η συμβολή του ΕΑΜ στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή. Το ΕΑΜ έσωσε το λαό από την πείνα. Δημιούργησε φύτρα εξουσίας στις απελευθερωμένες περιοχές (Λαϊκή Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Δικαιοσύνη). Στις 10/3/1944 ορκίστηκε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), το κεντρικό πολιτικό όργανο διοίκησης των απελευθερωμένων περιοχών, ενώ μετά από εκλογές (23/4/1944), που διενεργήθηκαν σε συνθήκες Κατοχής, εκλέχτηκε το «Εθνικό Συμβούλιο» με έδρα τις Κορυσχάδες (30/4/1944).
Στο στρατιωτικό επίπεδο, ο ΕΛΑΣ καθήλωσε 8 έως 12 εχθρικές μεραρχίες, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στη γενικότερη πολεμική προσπάθεια. Στον αγώνα αυτό, χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι ΕΑΜίτες έδωσαν τη ζωή τους. Στην Καισαριανή, το Κούρνοβο, στην Ακροναυπλία, στην Κοκκινιά, και σε τόσες άλλες περιοχές.
Στην εποχή μας, που το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι αλλά και διάφοροι παραχαράκτες προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να τα θυμόμαστε. Σήμερα, που μια ναζιστική εγκληματική συμμορία με τον μανδύα κόμματος βρίσκεται στην ελληνική βουλή. Ο Κασιδιάρης μόλις το 2011, στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής (20/4/2011), εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού, εξυμνούσε τον… «ρομαντισμό» των «Ες – Ες» και των Άουσβιτς. Έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; (…). Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).
Είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες που να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν τους υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, ξεχνώντας τα πόσα δεινά έχει υποφέρει η πατρίδα και ο λαός μας. Πάντα πρέπει να θυμόμαστε αυτό που έγραψε ο επιζών του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ «Ο δήμιος σκοτώνει πάντα δυο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη». ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.