3.5.17

Συνέντευξη Τύπου για τα 2 χρόνια δίκης της Χ.Α. και συναυλία στις 6/5 στο GAGARIN


Στις 20 Απριλίου έκλεισαν δύο χρόνια διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, δύο χρόνια ανάδειξης στο ακροατήριο των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης. Με αυτήν την αφορμή οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής καλούν αύριο (Πέμπτη 4 Μαΐου) σε συνέντευξη Τύπου στις 12.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), όπου θα συζητηθούν διεξοδικά η πρόοδος και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της δίκης, η τακτική της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, οι πρόσφατες επιθέσεις της, αλλά και οι πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε σχέση με τη δράση της.

Θα μιλήσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Άγγελος Βρεττός (ΠΑΜΕ), Κώστας Παπαδάκης (Αιγύπτιοι Αλιεργάτες), Ανδρέας Τζέλλης (οικογένεια Φύσσα), ενώ θα παρέμβουν εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου της δίκης, Golden Dawn Watch, και η Μαρία Κασκαρίκα-Λάζαρη, μητέρα του 24χρονου Αλέξη, του φοιτητή που υπέστη πρόσφατα άγριο ξυλοδαρμό από μέλη του τάγματος εφόδου της Κεντρικής Διοίκησης της ναζιστικής οργάνωσης.

Την Κυριακή η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα καλούν στις 8 μ.μ. στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205), όπου θα προβληθούν και θα συζητηθούν στοιχεία και καταθέσεις στο δικαστήριο και θα ακολουθήσει συναυλία από καλλιτέχνες και συγκροτήματα, με είσοδο ελεύθερη.

Θα προβληθούν και θα συζητηθούν πλήθος από τα στοιχεία και τις καταθέσεις που έχουν ήδη εξεταστεί από το δικαστήριο ενώ θα αναλυθούν διάφορες πτυχές μέσα και έξω απ' τη δίκη με ομιλητές τούς Ε. Τομπατζόγλου (Πολιτική Αγωγή - Οικ. Φύσσα) «Πώς και γιατί ξεκίνησαν οι διώξεις», Θ. Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή - Αιγύπτιοι αλιεργάτες) «Από το πεζοδρόμιο στη Βουλή», Χ. Παπαδοπούλου (Πολιτική Αγωγή - Οικ.Φύσσα) «H θεσμική ανοχή - προνόμιο της Χρυσής Αυγής», Κ. Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή - Αιγ. Αλιεργάτες) «Πώς μια εγκληματική οργάνωση λειτουργεί σαν κόμμα», Ε. Κουμάντου (GoldenDawnWatch) «Οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής», Κ. Παπαϊωάννου (πρώην γ.γ. υπ. Δικ. για τα ανθρώπινα δικαιώματα) «Η ποινική αντιμετώπιση του φασισμού-ρατσισμού: Όπλο της Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συναυλία από τους Δ. Πουλικάκο + Spyridoyla, mc Yinka, Radiosol, Sadomas και άλλους, που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά παράλληλα θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και ώρα έναρξης 20:00 (αυστηρά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.