1.4.17

Σύλληψη Χρυσαυγίτη για την επίθεση εναντίον του φοιτητή

Η αστυνομία προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη γνωστού Χρυσαυγίτη (Χρήστος Ζέρβας) που ταυτοποιήθηκε για τη χθεσινή βάναυση επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του.

Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους γύρω στις 08.30 με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. ο 42χρονος άνδρας που συνελήφθη, αρνείται τη συμμετοχή του, στην επίθεση.  

Γνωστός Χρυσαυγίτης

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος. Η δημοσιογράφος Ανζελίκ Κουρούνις μέσα από το ντοκιμαντέρ της «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο της εισόδου της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο.
Στην προσπάθειά της να μπει στο μυαλό των χρυσαυγιτών, η Ανζελίκ Κουρούνις συνομιλεί όχι μόνο με ψηφοφόρους, αλλά και με στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης και μέλη των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να παραπλανήσουν σχετικά με τη ναζιστική τους συγκρότηση και να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα ως απλοί καθημερινοί πολίτες, χύνοντας παράλληλα το δηλητήριο του μίσους.
Η καλύτερη στιγμή της ταινίας είναι το ανέλπιστο δώρο που κάνει στη δημοσιογράφο ο Χάρης Μέξας, μέλος του πενταμελούς του Πυρήνα Νοτίων Προαστίων.
Το ηγετικό στέλεχος του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής ξεχνά ότι φορά στο πέτο το μικρόφωνο-ψείρα και άθελα του ομολογεί αυτήν ακριβώς τη μεθοδευμένη επιχείρηση παραπλάνησης της κοινωνίας και βέβαια της Δικαιοσύνης εκ μέρους της ναζιστικής οργάνωσης.
Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες που μιλούν στην κάμερα ξεχωρίζει και ο Χρήστος Ζέρβας (1.51)  



Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση | Greek Trailer from Omnia TV on Vimeo.


Χθες το μεσημέρι, σε βάρος του 24χρονου Αλέξιου Λάζαρη, βιαιοπράγησαν άγνωστοι, στη περιοχή των Ελληνορώσων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η βιαιοπραγία να έχει σχέση με την πρωινή επίθεση σε κατάστημα της ναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων.
Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ παρέλαβε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφσκυ τον νεαρό, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός του, και τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται.
Οι δράστες ασκώντας χρήση σωματικής βίας πήραν την τσάντα του 24χρονου, που περιείχε φωτογραφική μηχανή και έγγραφα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.
ΠΗΓΗ: EFSYN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.