8.3.17

Διαδικτυακό, μαζικό, σεξιστικό «καψόνι» στον στρατό των ΗΠΑ

Η φυλετική ισότητα και η γυναικεία χειραφέτηση από τα σεξιστικά και κοινωνικά στερεότυπα, δεν περνά δύσκολες στιγμές μόνο στην παραγωγή, αλλά και στον στρατό.

Μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον γερμανικό στρατό και αφορά εξευτελιστικά «καψόνια» σε βάρος γυναικών στρατιωτικών, χθες, το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Center for Investigative Reporting - Ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ) δημοσιοποίησε την είδηση, ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ερευνά αναφορές για δημοσίευση «εκατοντάδων, πιθανά και χιλιάδων» γυμνών φωτογραφιών νεοσύλλεκτων γυναικών - και όχι μόνο - σε κλειστή ομάδα που έχουν δημιουργήσει στο facebook αποκλειστικά άνδρες πεζοναύτες.


Η ομάδα υπό τον τίτλο «Πεζοναύτες Ενωμένοι» (Marines United), έχει περίπου 30.000 «ακόλουθους», οι οποίοι συνοδεύουν τις εν λόγω φωτογραφίες με πολλά, υποτιμητικά σχόλια.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες πάνω από 25 γυναικών, οι οποίες υπηρετούν αυτήν την στιγμή στον στρατό, συνοδεύονται από προσωπικά τους στοιχεία, όπως τα ονόματα και τα επώνυμά τους και οι διευθύνσεις τους.

Εκπρόσωπος του Σώματος των Πεζοναυτών δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των στελεχών που ενδεχόμενα εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

Πάντως, ένας αξιωματούχος του Σώματος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Associated Press, είπε ότι τουλάχιστον ένας κυβερνητικός αξιωματούχος απομακρύνθηκε από την θέση του λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός γίνεται δημοσιογραφικό θέμα για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με αναφορά του ίδιου του Πενταγώνου τον Μάιο του 2016, ο στρατός των ΗΠΑ έγινε δέκτης πάνω από έξι χιλιάδων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση για όλο το 2015.

Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.