27.3.17

Οι χρυσαυγίτες έχασαν τα ασφαλιστικά, αλλά απειλούν με άλλα... μέτρα

Δικαστική «σφαλιάρα» στη Χρυσή Αυγή, αλλά... επιμένει! Απορρίφθηκε από το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι της νεοϊδρυθείσας συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούσαν να γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιό τους στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στον δήμο, όπου αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης παράταξης στις εκλογές της 30ής Μαρτίου, με το αιτιολογικό ότι προσκρούει ευθέως στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και από το καταστατικό του Συλλόγου.
Η ουσία της υπόθεσης έχει οριστεί να συζητηθεί στις 31 Μαΐου στο Πρωτοδικείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ανεξάρτητα από την απορριπτική δικαστική απόφαση, οι χρυσαυγίτες συνδικαλιστές θα πάνε στις εκλογές του σωματείου (31 Μαρτίου), προσπαθώντας να προκαλέσουν αναστάτωση και διακοπή της διαδικασίας, ενώ προτίθενται να προσφύγουν αυθημερόν με νέα αίτηση προσωρινής διαταγής στη Δικαιοσύνη.
Με αφορμή την προσωρινή διαταγή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης και η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξαν για χθες τρίωρη στάση εργασίας, ενώ αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν για παρουσία στο δικαστικό μέγαρο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Ο Γκουτζηγιάννης τούς χάλασε τα σχέδια

Οι εκπρόσωποι της χρυσαυγίτικης παράταξης («Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης») στρέφονται κατά του Συλλόγου Εργαζομένων και του ενός μέλους της εφορευτικής επιτροπής, του Αθανάσιου Γκουτζηγιάννη της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΠΑΜΕ), που παρέμεινε μετά την παραίτηση των άλλων τεσσάρων, θέμα που έχει αναδείξει η «Εφ.Συν.».
Επικαλούνται συνταγματικά δικαιώματα και το καταστατικό, θεωρούν συκοφαντικά τα ψηφίσματα του συλλόγου και της ΑΔΕΔΥ ή δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», χωρίς όμως να διαψεύδουν ούτε σε μία αράδα -και πώς άλλωστε;- ότι είναι χρυσαυγίτες.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι θεωρούν απόδειξη των αντιδημοκρατικών μεθόδων το γεγονός της παραίτησης των τεσσάρων μελών της εφορευτικής επιτροπής οι οποίοι, όπως έχει γραφεί, παραιτήθηκαν ακριβώς από τον φόβο των δικαστικών μέτρων από την πλευρά των χρυσαυγιτών.
«Οι εκλογές θα γίνουν ό,τι και να κάνουν. Οι απειλές επιστρέφονται. Τα αντεργατικά πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής είναι γνωστά», δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Ξανθόπουλος, ενώ στο ίδιο πνεύμα, ομόθυμα, κινούνται οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Νίκου Δασκάλου, και η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Κοινός παρονομαστής, ότι δεν έχουν καμιά θέση στα σωματεία των εργαζομένων οι νεοναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.