30.3.17

Χρυσαυγίτικα μέτρα μέρος ...δεύτερον

Μπορεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες να μην έχουν εμφανιστεί ποτέ, ωστόσο η χρυσαυγίτικη παράταξη στον σύλλογο εργαζομένων καταφεύγει και σήμερα -ανήμερα των εκλογών- στα δικαστήρια, ζητώντας αναστολή των αρχαιρεσιών.

Επικαλούνται την άρνηση της εφορευτικής επιτροπής να δεχτεί το ψηφοδέλτιό τους. Οπως αναφέρεται και στο σχετικό χρυσαυγίτικο δικόγραφο, ακόμη και τα απαραίτητα έγγραφα στην εφορευτική επιτροπή είχαν κατατεθεί με εξώδικη δήλωση και όχι αυτοπρόσωπη παρουσία. 
Η δεύτερη –μέσα σε δεκαπέντε μέρες- δικαστικής μορφής απόπειρα των χρυσαυγιτών να πάρουν μέρος στις εκλογές μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να μην τους δεχτούν βρίσκει απέναντί της το σύνολο των παρατάξεων.
Ο επικεφαλής και πρώην πρόεδρος της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» Κώστας Ξανθόπουλος δηλώνει στην «Εφ.Συν.» πως «εμείς θα ξεκινήσουμε κανονικά τις εκλογές, θα πάμε στα δικαστήρια, όλοι μαζί, η ΕΔΟΘ, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι θέσεις μας παραμένουν οι ίδιες. Επικαλούνται καθυστέρηση στην έκδοση πρακτικού εκλογών και άρνηση αποδοχής τους. Υπάρχει πρωτόδικη απόφαση, βασισμένη στη γενική συνέλευση, να μη δεχτεί τη χρυσαυγίτικη παράταξη. Οι εργαζόμενοι με ένα στόμα θα τους δώσουν την ίδια απάντηση».
«Η απόφαση της γενικής συνέλευσης εφαρμόστηκε και οι εκλογές, κόντρα στη θέληση των χρυσαυγιτών, θα γίνουν κανονικά. Εχουμε ήδη απόφαση υπέρ μας και πιστεύουμε ότι θα απορριφθεί και αυτή η αίτηση των χρυσαυγιτών» τονίζει ο επικεφαλής της ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) Φώτης Μαραντζίδης.
Και το μέλος της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης (ΑΕΚ) Νίκος Δασκάλου σημειώνει πως «οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν πουθενά, σε καμιά συλλογική διαδικασία. Είναι “συνδικαλιστικά” φαντάσματα. Κινούνται μόνο με τον δικηγόρο τους και δικαστικά έγγραφα. Καλούμε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και επαναλαμβάνουμε πως η μισαλλοδοξία δεν γίνεται δεκτή στα συνδικάτα».
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.