1.3.17

Την άρση της ασυλίας της Λεπέν αποφάσισε το ευρωκοινοβούλιο

Την απόφαση να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία της ηγέτιδας του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, έλαβε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, για φωτογραφίες σκληρού περιεχομένου με τις θηριωδίες του «Ισλαμικού Κράτους» που είχε αναρτήσει παλαιότερα.



Οι φωτογραφίες απεικόνιζαν μερικές από τις θηριωδίες των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Ανάμεσα τους και ο αποκεφαλισμός του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλι.

Κατά την ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Λάουρα Φεράρα, ήταν 18 ψήφοι υπέρ της άρσης της ασυλίας της και 3 κατά. Πλέον, η απόφαση μένει να τεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ημερομηνία για την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Λεπέν δεν σχολίασε την απόφαση, αλλά νωρίτερα είχε καταγγείλει τη δικαστική διαδικασία σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία της. Σημειώνεται πως οι γαλλικές Αρχές έχουν ανοίξει σε βάρος της έρευνα με την κατηγορία της «δημοσίευσης βίαιων εικόνων», αλλά είναι απαραίτητη η άρση της ασυλίας της.

Επισημαίνεται ότι το 2016 σε σύνολο 26 αιτημάτων που υποβλήθηκαν από δικαστικές αρχές, οι ευρωβουλευτές ήραν την ασυλία 22 συναδέλφων του. 

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.