17.2.17

Ρατσιστική ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο NBA για τον Αντετοκούνμπο

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Σακραμέντο Κινγκς, ο Κερ δέχτηκε δύο ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους με θέμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Κερ θα είναι ο προπονητής της ομάδας της Δύσης στο ερχόμενο All Star Game του NBA, στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει μέρος στη βασική πεντάδα της ομάδας της Ανατολής.
Η δεύτερη ερώτηση όμως έφερε τον προπονητή σε πολύ αμήχανη θέση. «Αναφερθήκατε πριν στη λέξη οξύμωρο, που είναι ελληνική. Θεωρείτε οξύμωρο που ο Αντετοκούνμπο είναι μαύρος και Έλληνας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Ρήγας Δάρδαλης, με τον Κερ να απαντάει «δεν ξέρω πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση οπότε θα περάσω στο δεύτερο μέρος»

UPDATE: Πριν λίγη ώρα η Cosmote TV εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ερώτηση του δημοσιογράφου που αναφέρει:

Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της Cosmote TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η Cosmote TV δηλώνει ότι:

-Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

-Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου.

Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.



Aπό thepressproject.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.