24.1.17

Oλλανδία: Αντιμεταναστευτική στροφή προς άγραν ψήφων

Η Ολλανδία είναι η χώρα που θα ανοίξει τον... χορό των εκλογών για το 2017 στην Ευρώπη και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για μια σκληρή αναμέτρηση, καθώς τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ κοντά σε εκείνα του ακροδεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία». Για τον λόγο αυτό ο Μαρκ Ρούτε φρόντισε να κάνει μια στροφή προς τα δεξιά.

Σε ένα γράμμα του προς τους Ολλανδούς πολίτες, το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε αρκετές εφημερίδες, ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει με στόμφο ότι «όσοι δεν σέβονται τα έθιμά μας θα πρέπει να φύγουν από την Ολλανδία».
Σε μια εμφανή προσπάθεια να προσεταιριστεί ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος του Γκερντ Βίλντερς ο Μαρκ Ρούτε γράφει «εκείνοι που αρνούνται να προσαρμοστούν και ασκούν κριτική στις αξίες μας θα πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά ή να φύγουν».
Πρόσθεσε ότι οι Ολλανδοί «αισθάνονται ολοένα και λιγότερο άνετα με εκείνους που καταχράζονται τις ελευθερίες που απολαμβάνουν από τη στιγμή που έρχονται στη χώρα, με εκείνους που παρενοχλούν τους ομοφυλόφιλους, σφυρίζουν στις γυναίκες που φορούν κοντές φούστες ή χαρακτηρίζουν ρατσιστές τους καθημερινούς ανθρώπους».
Χωρίς να αναφέρει τις λέξεις πρόσφυγες ή μετανάστες, αλλά και χωρίς καμία αναφορά στο κόμμα του Βίλντερς είναι εμφανές ότι ο Μαρκ Ρούτε επιχειρεί μια συντηρητική στροφή στο λόγο του με στόχο τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία».
«Εάν απορρίπτετε αυτή τη χώρα θα προτιμούσα να φύγετε» σημειώνει στο γράμμα του, ενώ σε μια συνέντευξή του αναφέρει χαρακτηριστικά «Εάν δεν σας αρέσει εδώ, φύγετε από τη χώρα. Αυτή είναι μια επιλογή που έχετε. Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε σας ενοχλεί τότε έχετε επιλογή. Φύγετε. Δεν είστε υποχρεωμένοι να μείνετε εδώ».
Η απάντηση, βέβαια, από τον Γκερτ Βίλντερς δεν άργησε να έρθει. «Ο άνθρωπος των ανοιχτών συνόρων, του τσουνάμι ασύλου, της μαζικής μετανάστευσης , της ισλαμοποίησης, των ψεμμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.