3.11.16

Αύριο 4/11 η πρώτη εκδήλωση της νεο-ιδρυθείσας Αντιφασιστικής Κίνησης Κω

Συγκροτήθηκε Αντιφασιστική Κίνηση στην Κω, η οποία κάνει αύριο την πρώτη της εκδήλωση προβάλλοντας το Fascism inc του Α.Χατζηστεφάνου στην pub dropkick murphys. Ευχόμαστε καλό κατευώδιο!

Η αντιφασιστική κίνηση Κω δημιουργήθηκε από μία πρωτοβουλία ανθρώπων που δεν είναι μέρος της «σιωπηλής πλειοψηφίας» στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κω τον τελευταίο καιρό και σχετίζονται με τη διάδοση ρητορικών μίσους στην τοπική κοινωνία που δίνουν χώρο στους «αυτόκλητους εθνο-προστάτες» να επιτίθενται σε ντόπιους και πρόσφυγες και μετανάστες/ στριες. Γνωρίζουμε ότι θα βρούμε πολλούς και πολλές σε αυτό το νησί που νιώθουν το ίδιο με εμάς. Επιδιώκουμε να αντιπαρατεθούμε στη συντονισμένη προσπάθεια να διοχετευτεί ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουμε για τη ζωή μας, στο φόβο του «άλλου» και να κυριαρχήσουν στο δημόσιο λόγο, ο εθνικισμός, οι φασιστικές αντιλήψεις και η ρητορική του μίσους. Γνωρίζουμε ότι οικονομικά κ.α. συμφέροντα και προνόμια, τοπικά/εθνικά και παγκόσμια, υποτιμούν και εχθρεύονται συστηματικά τη ζωή των απλών ανθρώπων –σε όλες τις πτυχές της – προκειμένου να διατηρηθούν.

Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι ισχυροί εκμεταλλεύονται τους αδύναμους (όπως συμβαίνει με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα), ενώ παράλληλα η ακροδεξιά στην Ευρώπη «ξεσκονίζει» την πολιτική της ατζέντα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε το όχι και τόσο παλιό παρελθόν. Η ελληνική κοινωνία έχει νιώσει για τα καλά την επιβολή του φασισμού (δικτατορία Μεταξά, Γερμανική κατοχή, εμφύλιος, χούντα Συνταγματαρχών,) όπως και ολόκληρη η Ευρώπη μόλις πριν εβδομήντα χρόνια, λόγω αυτού, «γέμισε» απόκληρους, εκτοπισμένους και βασανισμένους και με ανθρώπους που ζούσαν μέσα στον τρόμο, στην απόλυτη καταπίεση και στο θάνατο. Ο φασισμός στις μέρες μας όμως δεν χρειάζεται το προσωπείο της σβάστικας για να επικρατήσει καθώς μπορεί να εισχωρήσει στο σχολείο, στη δουλειά, στην οικογένεια, στις καθημερινές μας σχέσεις γενικότερα. Η λογική του διατηρείται στα συρματοπλέγματα και στα τείχη που γέμισαν τον δυτικό κόσμο.

Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό, σεξισμό και πατριαρχία είτε αυτά προέρχονται από τα πάνω είτε από τα κάτω. Θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε την ελευθερία της πολλαπλής επιλογής σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής. Δεν υποστηρίζουμε την απολυτότητα, αλλά στοχεύουμε στη δημιουργία ρωγμών ελευθερίας για όσους και όσες η ύπαρξή τους πλήττεται από τη βία της εξουσίας του ισχυρού προς τον ανίσχυρο. Πορευόμαστε χωρίς αρχηγούς και η δομή της ομάδας είναι οριζόντια, η λειτουργία της αυτο-οργανωμένη. Δηλαδή συζητάμε και συναποφασίζουμε για οποιαδήποτε δράση. Δεν αναζητούμε χορηγούς, ούτε συνεργασία με την κεντρική ή την τοπική εξουσία.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Στεκόμαστε απέναντι σε μια Ευρώπη φρούριο που συντηρεί τη ξενοφοβία, τον ρατσισμό και φλερτάρει ανοικτά με το φασισμό. Μια Ευρώπη που διακινεί ελεύθερα όπλα και εμπορεύματα και θεωρεί λαθραίους τους ανθρώπους. Για μας κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Για εμάς ο αντιφασισμός δεν είναι να εναντιώνεσαι μόνο στους φασίστες αλλά και στα αίτια που γεννούν αυτές τις ιδέες και πρακτικές. Για εμάς, αντιφασισμός σημαίνει αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, ζωή. Ένας διαρκής αγώνας για την ισότητα και την ελευθερία.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ
βρείτε τους στο fb https://www.facebook.com/Antifa.ko/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.