19.10.16

Αργεντινή: Σήμερα η πρώτη εθνική γυναικεία απεργία στην ιστορία της χώρας

Η πρωτοβουλία "Ni una menos" (Ούτε μια λιγότερη) έχει καλέσει σήμερα τις γυναίκες της Αργεντινής να βγούν στους δρόμους φορώντας μαύρα, στην πρώτη εθνική γυναικεία απεργία στις ιστορία της χώρας. 
Η διαδήλωση έγινε viral στα social media γιατί ανακοινώθηκε αμέσως μετά που ήρθε στην δημοσιότητα ο βιασμός και η δολοφονία από τους βιαστές της, μιας 16χρονης μαθήτριας -η υπόθεση αυτή θεωρήθηκε ως η χειρότερη υπόθεση βιασμού και φυλετικής βίας στην πρόσφατη ιστορία της Αργεντινής. Η 16χρονη Lucia Perez, έπεσε θύμα απαγωγής από το σχολείο της στην Mar del Plata στις 8 Οκτώβρη, της δώθηκε με το ζόρι κοκαίνη, βιάστηκε κατ 'επανάληψη και διακορεύτηκε με ανεξακρίβωτο αντικείμενο που της προκάλεσε ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία και τελικά πέθανε την επόμενη μέρα. 
Στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες η πορεία θα καταλήξει στην γνωστή Plaza de Mayo. Αλλά θα μείνει εκεί γιατί οι διοργανωτές σχεδιάζουν να παρουσιαστεί δημόσιο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Ενώ παράλληλα θα υπάρχουν αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου για να σπάσουν τα στερεότυπα για τις γυναίκες και τα σπορτς. Στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς η απεργία θα πάρει την μορφή της οργάνωσης μαθημάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης προσαρμοσμένων στις παιδικές ανάγκες. 
Για να καταλάβουμε καλύτερα την διάσταση του προβλήματος για τις γυναίκες στην Αργεντινή θα δώσουμε άλλο ένα στοιχείο: κάθε 30 ώρες πεθαίνει 1 γυναίκα στην Αργεντινή θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ από από το 2008, 1.808 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί βίαια σε όλη την χώρα. 

Με στοιχεία από telesurtv.net



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.