17.10.16

Βαρύ κλίμα στο Ωραιόκαστρο μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Βαρύ είναι το κλίμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, του πρώην εργοστασίου «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από το χθεσινό δυστύχημα και τον θάνατο δύο Σύρων προσφύγων -μίας 32χρονης και του 9χρονου γιου της- από Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξω από τη δομή.

Ένα ακόμη 12χρονο κοριτσάκι από τη Συρία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική εκτός κινδύνου.
Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε τη γυναίκα και τα παιδιά που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.
Στη συνέχεια εξαγριωμένοι πρόσφυγες επιτέθηκαν στον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου, το οποίο παρέδωσαν στις φλόγες, αλλά και σε Ι.Χ. που σταμάτησαν από πίσω.
Ο ηλικιωμένος οδηγός κατέφυγε στο μόνιμο φυλάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που υπάρχει στο κέντρο προσφύγων με δύο αστυνομικούς, το οποίο πολιορκήθηκε. Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ επίσης τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο, ενώ φθορές υπέστη και το ασθενοφόρο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν κι έσπευσαν επιτόπου περιορίζοντας τους πρόσφυγες εντός της δομής, που αντέδρασαν πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί δεν απέφυγαν τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται και οι δύο τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ.
Οι δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν επίσης στα επεισόδια, πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προανακρίσεις, μία από την Τροχαία για το δυστύχημα και άλλη μία για τα επεισόδια και τους τραυματισμούς από την κρατική ασφάλεια.
Το πρωί πρόσφυγες απέκλεισαν την παλαιά συμμαχική οδό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο δρόμος έχει ελλιπή φωτισμό, δεν έχει μεγάλη κίνηση και οι οδηγοί τρέχουν συνήθως.
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.