19.9.16

Μυτιλήνη: Χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτήτριες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της Μόριας

Τα χθεσινά μικρής έκτασης επεισόδια στη Μυτιλήνη είχαν και συνέχεια σήμερα στη διαδήλωση των κατοίκων της Μόριας, προς το δημαρχείο της πόλης. Χρυσαυγίτες που είχε παρεισφρήσει στην πορεία (ήταν εμφανής η παρουσία τους στην «ουρά» της) επιτέθηκαν σε τέσσερις γυναίκες (αλληλέγγυες) που εκείνη την ώρα είχαν την ατυχία να περνούν από εκεί. Ταραχές ξέσπασαν το μεσημέρι στη Μόρια.

Περίπου 600 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας που με πορεία από τα γραφεία του ΙΚΑ κατέληξαν στο δημαρχείου της Μυτιλήνης προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την μερική εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, να ληφθούν μέτρα προστασίας της αγροτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου και να φτιαχτεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το δίκτυο της αποχέτευσης στην περιοχή.
Στην πορεία που διέσχισε την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης συμμετείχαν και Χρυσαυγίτες και ενώ αρχικά όλα κυλούσαν ομαλά, την ώρα που η πορεία έφθασε στο δημαρχείο δεν αποφεύχθηκαν τα έκτροπα.
Την ώρα που εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου της Μόριας ανέβηκαν στο δημαρχείο για να αποδώσουν το ψήφισμά οι Χρυσαυγίτες «καπέλωσαν» τη συγκέντρωση και άρχισαν να ακούγονται εθνικιστικά συνθήματα «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» και «Ελλάς, Σταυρός, Ορθοδοξία» αλλά και συνθήματα κατά του δημάρχου και του πρωθυπουργού που τους καλούσαν «να βγάλουν τη μαντήλα».
Για κακή τους τύχη, εκείνη την ώρα πέρναγαν μπροστά από το δημαρχείο τέσσερις κοπέλες, αλληλέγγυες, που αναγνωρίστηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς ήταν παρούσες στα χθεσινά μικροεπεισόδια. Αρχικά, οι τέσσερις κοπέλες δέχθηκαν επίθεση με αντικείμενα ενώ μια εξ αυτών δέχθηκε επίθεση στο πόδι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πιθανή ρήξη χιαστού.
Στο μεταξύ, ένταση ξέσπασε στη Μόρια, αρχικά έξω από το κέντρο κράτησης. Σύμφωνα με μαρτυρίες κάτοικος της περιοχής επιτέθηκε σε μία πρόσφυγα με τέσσερα παιδιά ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Τρεις μικροεστίες φωτιάς δύο εκτός του χοτ σποτ και μία εντός εκδηλώθηκαν το μεσημέρι από αδιευκρίνιστους λόγους. Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και οι φωτιές είναι ελεγχόμενες. Λίγο αργότερα υπήρξαν επεισόδια εντός του κέντρου κράτησης. Ομάδα Αφγανών διαπληκτίστηκε με ομάδα Αφρικανών, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία (ΜΑΤ), χρησιμοποιώντας χημικά και επιχειρώντας να σταματήσει τα επεισόδια.
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.