22.9.16

Μυτιλήνη: Νέες προβοκάτσιες στήνει η Ακροδεξιά

Με τον πλέον επίσημο τρόπο διαψεύδει ο ελληνικός στρατός την άθλια προπαγάνδα της Χ.Α. Λέσβου και την παραπληροφόρηση που διοχέτευσαν ακροδεξιά sites και παραδημοσιογραφικά κέντρα στη Λέσβο, σε σχέση με τα γεγονότα που οδήγησαν στη ματαίωση της καθιερωμένης υποστολής της σημαίας στην πλατεία Σαπφούς και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Τότε η ακροδεξιά προπαγάνδα, που οργιάζει στο νησί της Λέσβου, όπως και στη Χίο, είχε κυκλοφορήσει την «είδηση» ότι η ματαίωση της τελετής οφειλόταν στην παρουσία μεταναστών στον χώρο και ότι υπήρχε «σχετική εντολή Καμμένου ώστε να μη θιχτούν οι πρόσφυγες»! Μάλιστα τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μόνιμη κατάργηση της τελετής.

Ωστόσο, το ΓΕΣ έρχεται πλέον να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, έστω εν μέρει, αφού με ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία γίνονται αναφορές περί ακύρωσης του τελετουργικού έπαρσης και υποστολής της σημαίας από αγήματα του Στρατού στη Ν. Λέσβο, ενημερώνουμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις προβλεπόμενες διαδικασίες και ούτε ποτέ τέθηκε τέτοιο ζήτημα».

Ας ησυχάσουν λοιπόν οι υπερεθνικιστές «πατριώτες», αλλά και όσοι έσπευσαν έτσι άκριτα να υιοθετήσουν την άθλια προπαγάνδα τους. Η σημαία θα συνεχίσει να υψώνεται και να υποστέλλεται με κάθε επισημότητα, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό βέβαια που μένει είναι να μας εξηγήσει κάποιος ποιος και γιατί έδωσε τη σχετική εντολή ακύρωσης της τελετής τη συγκεκριμένη ημέρα ώστε να λήξει το θέμα που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα του εμπρηστικού διημέρου.

Και σαν μην έφτανε αυτό, όπως όλα δείχνουν, στο νησί της Λέσβου κάποιοι στήνουν νέα προβοκάτσια. Σε τοπικό site, γνωστό για την ακροδεξιά ρητορική του, μόλις χθες και πριν καν καθίσει η σκόνη από όσα προηγήθηκαν, κυκλοφόρησε η «είδηση» ότι άγνωστοι υπέστειλαν τη σημαία που είναι αναρτημένη στον ιστό της Επάνω Σκάλας και την πέταξαν στη θάλασσα όπου τα κύματα την ξέβρασαν για να τη βρουν κάτοικοι της περιοχής και να την αναρτήσουν ξανά στον ιστό της δίπλα στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας.

«Εψαξαν τριγύρω και αντιλήφθηκαν ότι οι άγνωστοι που την κατέβασαν την είχαν πετάξει στη θάλασσα και το κύμα την έβγαλε στην ακτή. Κατέβηκαν στην παραλία, τη μάζεψαν και στη συνέχεια την τοποθέτησαν στον ιστό όπου και πάλι κυματίζει όπως πρώτα», αναφέρει χαρακτηριστικά το site, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο.

Με τη διαφορά όμως ότι στα πλάνα, αλλά και στις φωτογραφίες, η σημαία ούτε ταλαιπωρημένη είναι, όπως θα ήταν φυσικό αν είχε μείνει στη θάλασσα, ούτε καν φαίνεται βρεγμένη. Αντίθετα, είναι στεγνή, ολοκάθαρη και ατσαλάκωτη σαν να μην την έχει πειράξει ανθρώπου χέρι…

Χίος: αντικαταστάθηκε ο αστυνομικός διευθυντής
Στην αιφνιδιαστική αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινού, προχώρησε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Με διαταγή η οποία έφτασε στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης, ορίζεται για διάστημα τριών μηνών στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Χίου ο Παναγιώτης Καλλέλης που υπηρετούσε ως υποδιευθυντής στην περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση του κ. Αυγερινού επήλθε εξαιτίας της δυσαρέσκειας που επικράτησε στην ηγεσία του υπουργείου για τη στάση της Αστυνομίας στα πρόσφατα περιστατικά βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με θύματα πολίτες και δημοσιογράφους του νησιού. Η Αστυνομία, αν και παρούσα, τα επέτρεψε με τη στάση της και τα ανέχτηκε, χωρίς να προχωρήσει στις ανάλογες προσαγωγές και συλλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αυγερινός είχε οριστεί αστυνομικός διευθυντής Χίου μετά την επίσης αιφνιδιαστική παραίτηση από το σώμα του Αντρέα Δαμίρη, τον περασμένο Απρίλιο, που είχε κατατεθεί με τη σειρά της λίγο μετά τα γεγονότα στο λιμάνι του νησιού, όταν ακροδεξιοί, πορτιέρηδες σε νυχτερινά μαγαζιά, χούλιγκαν και μια μικρή μερίδα επιχειρηματιών της νύχτας είχαν επιτεθεί και προπηλακίσει πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στο λιμάνι της Χίου.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.