31.8.16

Αποφάσεις Αντιφασιστικού Συντονισμού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις εκδηλώσεις για τα 3 χρονια από δολοφονία Π. Φύσσα.


Του Τάκη Γιαννόπουλου

Έγινε στις 30/8 η ανοικτή σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στο στέκι Μεταναστών. Η σύσκεψη ήταν μαζική, αντιπροσωπευτική και έγινε μέσα σε συντροφικό κλίμα. Συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα από τις συλλογικότητες: Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα – Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό – ΑΡΑΝ – ΑΡΚ – ΟΝΡΑ - ΛΑΕ – Ξεκίνημα – ΟΡΜΑ – Ένωση Αφρικανών Γυναικών – ΑΡΕΝ – City Plaza – Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Ανοικτή Συνέλευση Περάματος – ΟΚΔΕ Εργατική Πάλη – Antinazi zone - Συντονισμός φορέων για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.


Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν οι εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι κινητοποιήσεις τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Για το θέμα της δίκης τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η Ελευθερία Κουμάντου από το Golden Dawn Watch έκανε μια εκτενή αναφορά για τις συνθήκες της δίκης, την προκλητική στάση των Χρυσαυγιτών, καθώς και για το ότι μέσα στο Σεπτέμβρη τελειώνουν οι μάρτυρες της υπόθεσης Φύσσα και ξεκινούν αυτοί που αφορούν την υπόθεση των αλιεργατών. Επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη οργανωμένης παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος τις ημέρες της δίκης μέσα και έξω από το δικαστήριο.

Αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη στις 8.30 το πρωί που ξεκινά ξανά η δίκη καθώς και στις 19/9. Τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχει παρουσία με εναλλαγή οργανώσεων.

Στο θέμα των κινητοποιήσεων για τον Παύλο Φύσσα η συζήτηση στάθηκε βασικά στο αν πρέπει φέτος η πορεία να γίνει στο Κερατσίνι ή στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση το Εφετείο ή τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων.

Καταπιαστήκαμε εκτενώς με τα πλεονεκτήματα της μιας ή της άλλης πρότασης καθώς και με την αρνητική εμπειρία των χωριστών πορειών και των επεισοδίων των προηγούμενων χρόνων.

Καταλήξαμε  να πάμε στο Κερατσίνι βασικά επειδή έχουν ήδη ανακοινωθεί πορείες εκεί αλλά και γιατί αυτό πρότειναν εμφατικά στην σύσκεψη οι συλλογικότητες από αυτές τις περιοχές.

2 ενδιαφέρουσες προτάσεις που  κατατέθηκαν ήταν να οργανωθεί μέσα στον Νοέμβρη ένα διήμερο που να αφορά την αναδιοργάνωση και τον ενιαίο σχεδιασμό του αντιφασιστικού κινήματος καθώς και να οργανωθεί μια μαζική πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων μία από τις ημέρες που θα διεξάγεται η δίκη.

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη θα υπάρχει σύσκεψη στις 2.30μμ που καλεί η ΑΔΕΔΥ στα γραφεία της με στόχο τον συντονισμό όλων των δράσεων.

Μέχρι στιγμής τα καλέσματα για τον Παύλο Φύσσα είναι τα εξής:

-          Οι φίλοι του Π.Φύσσα το Σάββατο 17/9 σε συμβολική συγκέντρωση στις 10 το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας καθώς και την Κυριακή 18/9 το βράδυ σε συναυλία στον ΟΛΠ στον Πειραιά
-          Ο Δήμος Κερατσινίου κάνει 3ήμερο φεστιβάλ στο Λόφο Σελεπίτσαρη από την Πέμπτη 15/9 ως το Σάββατο 17/9
-          Το ΚΚΕ καλεί Σάββατο 17/9 στις 6μμ στην αρχή της Τσαλδάρη και το ΚΕΕΡΦΑ την ίδια μέρα και ώρα στην Π.Τσαλδάρη 60


Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά καλεί Σάββατο 17/9 στις 6μμ στην διασταύρωση των οδών Π.Φύσσα(πρώην Τσαλδάρη) και Λεωφόρου Σαλαμίνος. Θα επιδιώξουμε κοινή πορεία και περιφρούρηση με τις άλλες συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.