19.7.16

Tεταμένο κλίμα στο hotspot της Χίου

Καζάνι που βράζει θυμίζει το hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο, με τους πρόσφυγες κυρίως από αφρικανικές χώρες να έχουν αποκλείσει τη Δευτέρα για πάνω από πέντε ώρες το δρόμο που οδηγεί στο κέντρο κράτησης.

Περίπου 100 πρόσφυγες κυρίως από αφρικανικές χώρες διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν προχωρούν οι αιτήσεις τους για άσυλο, παρά το το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο νησί εδώ και τέσσερις μήνες. Κι αυτό σε αντίθεση με αυτές των Σύρων κυρίως που, όπως υποστήριζαν, διεκπεραιώνονται γρήγορα.

Οι διαμαρτυρόμενοι έθεσαν, επίσης, για μια ακόμα φορά θέμα ποιότητας φαγητού, έλλειψης νερού αλλά και συνθηκών διαβίωσης μέσα στο hotspot.

Αρχικά οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν μέσα στο hotspot της ΒΙΑΛ, αποκλείοντας τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους έξω από το hotpost κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο για πάνω από πέντε ώρες με μεταλλικά πλέγματα και βαρέλια. Επίσης, γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα.
Τελικά αργά το απόγευμα με παρέμβαση του Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινού, συμφωνήθηκε αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί να υπάρξει συνάντηση με πέντε εκπροσώπους που διαμένουν στο hotspot και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής.
Στον χώρο βρισκόταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.
Νεαρός Αφγανός τραυμάτισε με μαχαίρι 16χρονο ομοεθνή του

Στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Χίου νοσηλεύεται από το πρωί 16χρονος Αφγανός, ο οποίος τραυματίστηκε στη θωρακική κοιλότητα με μαχαίρι από 18χρονο ομοεθνή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, ο ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι από 18χρονο ομοεθνή του στο hot spot της ΒΙΑΛ το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από λογομαχία που είχαν για το ποδόσφαιρο.

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Χίου νοσηλεύεται και ο 18χρονος δράστης, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε μετά το συμβάν από συμπατριώτες του.


Από www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.