20.6.16

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χιλιάδες "χέρι-χέρι κατά του ρατσισμού"

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο, τη Λειψία, το Μόναχο και σε άλλες γερμανικές πόλεις υπέρ μίας Γερμανίας «πολυπολιτισμικής και ανοικτής στον κόσμο». 

Μετά την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015, η Γερμανία βιώνει την απελευθέρωση της ξενοφοβικής ρητορικής, κυρίως μέσω του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και τους επίσης ακροδεξιού Pegida. 
Αντιδρώντας στα φαινόμενα αυτά, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Pro Asyl, η Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB), η Brot fur die Welt (Ψωμί για τον κόσμο), το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων και η προτεσταντική εκκλησία αποφάσισαν να οργανώσουν διαδηλώσεις με σύνθημα «Χέρι-Χέρι κατά του Ρατσισμού», την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας των Προσφύγων. 
Σύμφωνα με τους οργανωτές, 33.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες σε πολλές γερμανικές πόλεις, από τους οποίους 9.000 στο Βερολίνο και 4.000 στο Μόναχο. Προχτές, οι πρώτες πορείες, όπως αυτή του Μπόχουμ, συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ χτες το βράδυ οργανώθηκε μία ακόμη πορεία στο Αμβούργο.

Από www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.