23.2.16

"Ψηφίδες Ονείρων": H ταινία μικρού μήκους για τους πρόσφυγες από μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου

«Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν με την αγάπη τους, τον πόνο αλληλεγγύη και σε όλους τους μαθητές μας που μεταμόρφωσαν την τέχνη σε άγγιγμα ψυχής». Μ’ αυτή τη σημείωση στο εξώφυλλο του DVD, “έφυγε” προ ημερών για τον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, η ταινία του ΕΠΑΛ Καλύμνου με τίτλο «Ψηφίδες Ονείρων».
Μια ταινία που συγκεντρώνει έναν θησαυρό υλικού πάνω σε θέματα που απασχολούν και χαρακτηρίζουν τους νέους. Αρχής γενομένης από το προσφυγικό, όντας κάτοικοι ενός νησιού που γράφει ιστορία με την αλληλεγγύη του στη μεγάλη αυτή προσφυγική κρίση. Ακολουθούν η αναμόχλευση της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου, ο σχολικός εκφοβισμός, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη (φιλία, αποδοχή, κατανόηση, αλληλεγγύη), αλλά και τα προβλήματα και οι κίνδυνοι της εφηβείας.
Κι όλα αυτά μέσα από την ιστορία του Μοχάμετ που έφτασε στην Κάλυμνο από τη Συρία με τους γονείς του, έχοντας χάσει στο θαλάσσιο ταξίδι το μικρό αδελφάκι του. Ο φακός παρακολουθεί τον έφηβο στην προσπάθειά του να ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και δη στη σχολική κοινότητα, να γίνει αποδεκτός από τους συνομήλικούς του, βρίσκοντας συμπαραστάτες στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία περνούν μηνύματα αδελφοσύνης και ανθρωπιάς, βοηθώντας τους μαθητές τους «να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη».
«Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία» είναι άλλωστε και ο τίτλος του εν λόγω διεθνούς μαθηματικού διαγωνισμού.


Πηγή: kalymnosola.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.