25.6.15

Ο Μιχαλολιάκος κατά της ρήξης, υπέρ του ευρώ και των τραπεζιτών - Μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη

Tου Τάκη Γιαννόπουλου

Ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στο  bankingnews.gr   στις 22/6/15  αποκαλύπτει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τον κάθε άλλο παρά αντισυστημικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Ο «αντικαπιταλιστής» εθνικοσοσιαλιστής Φύρερ της ΧΑ δηλώνει ευθαρσώς κατά της ρήξης με τους δανειστές, υπέρ του ευρώ, υπέρ των ελλήνων τραπεζιτών και υπέρ μιας απλής αναδιάρθρωσης του χρέους. Στο οικονομικό πεδίο οι θέσεις του λίγο απέχουν από αυτές της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ και βέβαια δίνουν απόλυτη κάλυψη στους εγχώριους τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Παράλληλα δηλώνει ότι θα ήθελε πλήρη πρόσδεση στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας όπου ήδη έχει αναπτύξει στενές σχέσεις και επαφές με ότι νεοφασιστικό υπάρχει εκεί και βρίσκεται στο πλάι του Πούτιν.

Ας δούμε αναλυτικά τις βασικές δηλώσεις του Μιχαλολιάκου:

«Ερώτηση: Αν πάμε σε ρήξη ως χώρα τι θα σημάνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος του έθνους.
Θα είναι εγκληματικό λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματικό λάθος των αριστερών εις βάρος της πατρίδας. 

Η Χρυσή Αυγή, θα προστάτευε τις ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται σε κίνδυνο;

Μιχαλολιάκος: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει τις τράπεζες με όρους κεφαλαίων καθώς τίθεται θέμα κρατικού παρεμβατισμού.

Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο;

Μιχαλολιάκος: 
Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας. 
Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή.
Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.

Ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής προσομοιάζουν με ορισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. όπως το χρέος δεν είναι περίεργο αυτό;

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί εμείς λέμε πρέπει ριζικά να αναδιαρθρωθεί με όλους τους τρόπους.

Ελλάς – Ρωσία συμμαχία ή όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα;

Μιχαλολιάκος: Η Ελλάδα ορθά προσεγγίζει την Ρωσία, αλλά μην γελιόμαστε η Ρωσία δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και ξέρετε γιατί;
Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.»

Πραγματικά αποκαλυπτικός ο Φύρερ. Γιατί ενώ από τη μια οι αναλύσεις του είναι επιπέδου πρώτης δημοτικού από πολιτική και οικονομική σκοπιά από την άλλη υπάρχει ένας ξεκάθαρος συνεκτικός ιστός.

Οι ναζί ουρλιάζουν ενάντια στους μετανάστες, τους αντιφασίστες, τους ομοφυλόφιλους και καθετί διαφορετικό, φτιάχνουν απίθανες θεωρίες συνωμοσίας με βάση τους Εβραίους, αλλά μπροστά στο κεφάλαιο κάθονται σούζα. Όπως και ο μέντοράς τους  ο Χίτλερ άλλωστε. Που ξεκίνησε από ένας ασήμαντος και τρελούτσικος αξιωματικός του στρατού για να καταλήξει καγκελάριος και μακελάρης του πλανήτη με τις ευλογίες και τα χρήματα  των μεγαλύτερων καπιταλιστών διεθνώς και στη Γερμανία της εποχής του.

Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους τα λαϊκά και μεσαία στρώματα που νομίζουν ότι η ΧΑ είναι αντιμνημονιακή και αντισυστημική και ότι με την ψήφο τους στην ΧΑ τιμωρούν το σύστημα.

Στην πραγματικότητα η ΧΑ είναι όχι απλά κομμάτι του συστήματος αλλά το οπλισμένο χέρι των αφεντικών όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, δηλαδή όταν η ταξική πάλη απειλεί το σύστημα με ανατροπή.

Λέει όμως και μερικά ενδιαφέροντα ακόμα ο Μιχαλολιάκος σχετικά με τη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό:

«Όσο βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση η Χρυσή Αυγή θα παραμένει σχετικά δέσμια πολιτικά και δημοσκοπικά;

Μιχαλολιάκος: Ισχύει σε ένα βαθμό.
Ήμασταν 15% στις δημοσκοπήσεις πριν 1,5 χρόνο αλλά έχουμε καταφέρει να είμαστε τρίτο κόμμα.

Αν δεν μας είχαν κυνηγήσει θα ήμασταν στο 10% με 15%.

Θα αθωωθούμε και όσοι κριθούν ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις να λογοδοτήσουν, αλλά εμείς θα αθωωθούμε. 

Κάποτε είχε γραφεί ότι τον Παπαδόπουλο τον πήγαν φυλακή γιατί δεν είχε παρέες στο Κολωνάκι.»

Εδώ ο Φύρερ παραδέχεται την πίεση που ασκεί η δίκη στην ΧΑ και επιβεβαιώνει την βασική θέση  του αντιφασιστικού κινήματος ότι η δίκη της ΧΑ αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για ένα αποφασιστικό χτύπημα στους ναζί.

Παράλληλα διαχωρίζει την ηγετική ομάδα και δίνει στεγνά τον Ρουπακιά και μερικά ενδιάμεσα στελέχη λέγοντας «όσοι κριθούν ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις να λογοδοτήσουν, αλλά εμείς θα αθωωθούμε».

Τελειώνει με αναφορά στον εγχώριο μέντορά του, τον δικτάτορα Παπαδόπουλο δίνοντας το απαραίτητο -και πιο εύπεπτο συγκριτικά με το ναζισμό- χουντικό του στίγμα.
Ξεχνάει βέβαια ότι ο Παπαδόπουλος όχι μόνο είχε παρέες στο Κολωνάκι αλλά είχε στο Λαγονήσι με τον Ωνάση, με τον Τομ Πάπας, τους ιδιοκτήτες της Πεσινέ και βέβαια στην Ουάσιγκτον όταν τον καθοδηγούσαν για το πραξικόπημα.

Ας αφήσουμε όμως τον Διονύση Ελευθεράτο και το απολαυστικό του βιβλίο «Λαμόγια στο χακί» να γράψει τον σχετικό επίλογο:


«...ένας δικτάτορας διαμένει στη βίλα του Ωνάση με την «ευγενική χορηγία» της … ΔΕΗ. Ένα «ιερό» Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να «αναληφθούν εις τους ουρανούς» ή μάλλον να παραληφθούν από «εθνοσωτήρες» κολλητούς. Μια αμερικάνικη εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την «κατασκευή» τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία! Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δύο και πλέον χρόνια την ελληνική αγορά. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται, τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται. Η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» γράφει, όντως, ιστορία…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.