6.4.15

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Ελευθερία Κουμάντου

Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στον Αθήνα 9,84 και συντονίστρια του Παρατηρητηρίου για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, δημιοσίευσε άρθρο στην Αυγή της Κυριακής σχετικά με τη δράση του Παρατηρητηρίου. Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής ήταν άμεση, με δημοσίευμα σε φιλικό τους site.

Διαβάστε το άρθρο της Ελευθερίας Κουμάνου και στην συνέχεια το δημοσίευα της Χρυσής Αυγής:


Κρατήστε τα μάτια ανοιχτά!

Της Ελευθερίας Κουμάντου

Τα μάτια όλων θα στραφούν αναπόφευκτα σε λίγες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τα μάτια της ελληνικής κοινωνίας που αγωνιά, που νοιάζεται, που ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει στην αίθουσα του δικαστηρίου... σε όποια αίθουσα τελικώς διεξαχθεί. Γιατί στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 69 κατηγορούμενοι, βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, που θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Για δολοφονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βίαιες επιθέσεις, οπλοκατοχή.


Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης και δεν γίνεται καμία συζήτηση γι' αυτήν. Μόλις την εβδομάδα που τελειώνει, κάποια ΜΜΕ άρχισαν να αναφέρονται σε αυτήν, κυρίως όμως λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού που αντιδρά στη διεξαγωγή της δίκης στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

To Golden Dawn Watch1 έχει στόχο να ξαναβάλει και να διατηρήσει στη δημοσιότητα τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Γιατί η ελληνική και η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες της δίκης. Για όσα γίνονται και λέγονται εντός του δικαστηρίου σε νομικό επίπεδο αλλά και για το κλίμα που επικρατεί.

Σε κάθε δικάσιμο μέρα, θα δημοσιεύουμε στα ελληνικά και τα αγγλικά αναφορά για τα τεκταινόμενα της δίκης, ενώ επίσης θα παρέχονται αναλύσεις, εκτιμήσεις και γνώμες ειδικών, επιστημόνων και νομικών.

Είναι γνωστό ότι σε όποια υπόθεση εμπλέκονται στελέχη ή βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι θέσεις του ακροατηρίου καταλαμβάνονται από οπαδούς της οργάνωσης, οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε άλλους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, δημιουργώντας ταυτόχρονα κλίμα τρομοκρατίας. Από όλο και περισσότερους φορείς και αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις διατυπώνονται ανησυχίες για το κλίμα που θα δημιουργηθεί.

Οι δημοσιογράφοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες ευθύνες. Μια υπόθεση με πολλές παραμέτρους και με όχι και το πιο "καθαρό" παρελθόν... καθώς πολλά ρεπορτάζ είχαν περισσότερο χαρακτήρα life style. Έχουμε ευθύνη για το τι θα βγαίνει προς τα έξω, τι θα δημοσιοποιείται, αλλά και με ποιον τρόπο θα γίνεται αυτό.

Στο Παρατηρητήριο για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, που λειτουργεί υπό την θεσμική ομπρέλα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, ετοιμάζουμε ένα σύμφωνο για τους όρους της δίκης και θα καλέσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τα υιοθετήσουν. Βάσει αυτού θα φτιάξουμε και ένα μοντέλο αξιολόγησης δημοσιευμάτων με στόχο να δημοσιοποιούμε, και στο Golden Dawn Watch, σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές αναφορές, για το πώς θα διαχειρίζονται τα Μέσα την πληροφορία σχετικά με τη δίκη.

Δίχως άλλο, δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε την πολύ σοβαρή δουλειά που έκανε το NSU Watch, το Παρατηρητήριο που επί 2,5 χρόνια τώρα παρακολουθεί τη δίκη της τρομοκρατικής ακροδεξιάς οργάνωσης NSU στο Μόναχο. Ο Ούλι Γεντς, εκ των συντονιστών του, όταν ζητήσαμε "τα φώτα" του, μας είπε ότι μόνο η κοινή γνώμη μπορεί να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στο δικαστήριο, ενώ αυτό που έμαθαν ήταν ότι για να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν αρκεί η ποινική δίκη, πρέπει να βρουν δικαίωση και στην κοινωνία.

Δανείζομαι από το κείμενο ταυτότητας του GDW: "Πιστεύουμε ότι μόνο μια καλά ενημερωμένη κοινή γνώμη μπορεί να αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στην εξάπλωση του ρατσισμού, του φασισμού και του νεοναζισμού - εντέλει του φόβου".

1 Το GDW είναι πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

http://www.avgi.gr/article/5444671/kratiste-ta-matia-anoixta-


_______________________________

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ομάδα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει το καθεστώς με τη συνδρομή της...."Αριστεράς", της ΕΣΗΕΑ και του Δήμου της Αθήνας!!!


Ως γνωστόν στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία και αναμένεται να στρέψει πάνω της όλη τη δημοσιότητα, ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι μνημόνιο, αν κυβερνά ο Τσίπρας ή οι τοκογλύφοι και αν βγούμε τελικά από το ευρώ ή όχι.

Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δίκη διαφαίνεται να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο φιάσκο για το καθεστώς που οδηγεί τετελεσμένα στην πανηγυρική δικαίωση του Αρχηγού, των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, ανάγκασε το σύστημα να σπεύσει και να δημιουργήσει μια "ομπρέλα" προστασίας του.
Μια ομάδα προπαγάνδας που σκοπό θα έχει να....
νουθετεί τα τεκταινόμενα της δίκης και να φιλτράρει την πληροφορία προς τα ΜΜΕ που θα τη διαχέουν με το γνωστό "αντιφασιστικό" στυλ.
Για να βεβαιωθούν ότι η προπαγάνδα θα είναι στα μέτρα τους και δεν θα υπάρχει καμιά πιθανότητα να παρεκκλίνει κατ' ελάχιστο από τα συμφέροντα τους συντόνισαν μια ομάδα από ακροαριστερούς - δημοσιογράφους και μη για το σκοπό τους.

Στις 2 Απριλίου σε εκδήλωση που έλαβε χώρα μέσα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (για να δοθεί και ο ανάλογος συμβολισμός) γεννήθηκε το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ή αγγλιστί "Golden Dawn Watch".

Η "πρωτοβουλία" ανήκει στους εξής φορείς:

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Χριστοπουλος σφοδρός πολέμιος της Χρυσής Αυγής και άνδρας της δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ Κασσίμη)
Το Παρατηρητήριο για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ,("Ρουφιάνος")
Τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά (Ανεπάγγελτοι αριστεροκομμουνιστές)
Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (Ο Δήμος της Αθήνας κατά.... πολιτικού κόμματος!!!!) 

Όλα τα παραπάνω θα συντονιστούν από την μαξίστρια Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος του Αθήνα 9,84 επί 20ετία και "νταβατζής" των εργαζομένων που κατά το παρελθόν έχει ελεγχθεί από αρχικά πειθαρχικά συμβούλια (π.χ. ΕΔΩ)

Αρκεί μονάχα να αναφέρω το πώς θα διοχετεύεται η πληροφορία και θα αναμασάτε από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπως μας την ομολογεί η ίδια η Κουμάντου, μέσα από την αρθρογραφία της στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, "Αυγή":

"Στο Παρατηρητήριο για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, που λειτουργεί υπό την θεσμική ομπρέλα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, ετοιμάζουμε ένα σύμφωνο για τους όρους της δίκης και θα καλέσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τα υιοθετήσουν. Βάσει αυτού θα φτιάξουμε και ένα μοντέλο αξιολόγησης δημοσιευμάτων με στόχο να δημοσιοποιούμε, και στο Golden Dawn Watch, σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές αναφορές, για το πώς θα διαχειρίζονται τα Μέσα την πληροφορία σχετικά με τη δίκη." 

Το μόνο που δεν έγραψε ήταν...
"Και ας τολμήσει κάποιο ΜΜΕ να μην μεταφέρει τις απόψεις μας έτσι όπως του τις στέλνουμε..."!

Σας αφήνουμε να διαβάσετε επίσης και τις δηλώσεις τους κατά την "πανηγυρική" έναρξη των δραστηριοτήτων τους για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δήλωσε μεταξύ άλλων «Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τα ελληνικά ποινικά χρονικά. Όχι μόνο διότι για πρώτη φορά διώκεται ένα κόμμα ως εγκληματική οργάνωση αλλά διότι αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς χρειάστηκε να θρηνήσουμε ένα ακόμη θύμα, τον Παύλο Φύσσα, προκειμένου επιτέλους να δρομολογηθούν οι αυτονόητες διαδικασίες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Το Παρατηρητήριο της δίκης της ΧΑ έχει ως στόχο να παρέχει έγκυρες και έγκαιρες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης και να κρατά σε επαγρύπνηση την κοινωνία των πολιτών για την συντεταγμένη άμυνα της ελληνικής δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της. Η δημοκρατία αμύνεται με κανόνες, δηλαδή συνταγματικές εγγυήσεις που ισχύουν για όλους. Αμύνεται πάντως. Δεν μένει απαθής απέναντι στις απειλές της».

Με τη σειρά του o Τάκης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, επεσήμανε «Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία όσον αφορά την πάλη κατά του ναζισμού και του φασισμού σε όλες του τις εκδοχές και να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στους νεοναζί με την έννοια της παραδειγματικής καταδίκης όλων των ηγετικών της στελεχών στην επερχόμενη δίκη και της κατάρρευσης του βασικού τους επιχειρήματος περί «νόμιμου πολιτικού κόμματος» στην συνείδηση της κοινωνίας»

Ακόμη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, εξέφρασε την άποψη ότι«Το ΣΕΜ του δήμου της Αθήνας συμμετέχει στο παρατηρητήριο θέλοντας να δείξει τη δέσμευση του στον αγώνα για τη δημοκρατία με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι κοινότητες μέλη του ΣΕΜ μετρούν θύματα από τη φασιστική βία της χρυσής αυγής και με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν οτι είναι εδώ έτοιμες να υπερασπιστούν τα  δικαιώματα τους. Το ΣΕΜ ως μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος των μεταναστευτικών κοινοτήτων έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και θα παρεμβαίνει όπου κρίνει ότι είναι αναγκαίο»

Τέλος, η Ελευθερία Κουμάντου, συντονίστρια του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, δήλωσε «Η δίκη της Χρυσής Αυγής αφορά όλη την κοινωνία, ή μάλλον πρέπει να κάνουμε όλη την κοινωνία να ενδιαφερθεί για αυτήν. Στο Παρατηρητήριο για τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ ετοιμάζουμε ένα σύμφωνο για τους όρους κάλυψης της δίκης που θα προτείνουμε στα ΜΜΕ, καλώντας τα να το υιοθετήσουν. Βάσει αυτού, και με τη βοήθεια πανεπιστημιακών, θα φτιάξουμε ένα μοντέλο αξιολόγησης δημοσιευμάτων με στόχο να δημοσιοποιούμε και στο Golden Dawn Watch σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές αναφορές για το πώς διαχειρίζονται τα Μέσα την πληροφορία σχετικά με τη δίκη».
  
Υ.Γ.
Αυτά για όσους φαντάζονται ότι θα υπάρξει μια "δίκαιη" μεταχείριση στα ΜΜΕ και ότι θα μαθαίνουν την αλήθεια ακούγοντας τα διαπλεκόμενα ερπετά των μεγαλονταβατζήδων.

Υ.Γ.2
Ότι και να κάνετε..

Η Χρυσή Αυγή δεν Πεθαίνει.. Η Ελλάδα θα Νικήσει

http://paspartoy.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου