16.4.15

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας για τον θάνατο του μετανάστη αλιεργάτη

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του 35χρονου αλιεργάτη, σε εργατικό ατύχημα που συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε αλιευτικό σκάφος, στο λιμάνι της Κεραμωτής και ενώνουμε τη φωνή μας στο αυτονόητο αίτημα να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του ατυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και να στηριχθεί με κάθε τρόπο – ηθικά και οικονομικά – η οικογένεια του νεαρού Αιγυπτίου. 

Οι συνθήκες του δυστυχήματος, που οφείλεται σε αποκόλληση δοκού από το σύστημα ρυμούλκησης, η οποία καταπλάκωσε τον άτυχο εργάτη τραυματίζοντας τον θανάσιμα, καθώς και οι μαρτυρίες των συναδέλφων του, δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας. Οι άνθρωποι – Έλληνες και αλλοδαποί εργάτες – δεν είναι αναλώσιμοι, δεν είναι αριθμοί, δεν είναι «παράπλευρες» απώλειες. 



Η τοπική κοινωνία, με μπροστάρηδες τους ίδιους τους αλιεργάτες, θα είναι ο εγγυητής για την απόδοση δικαιοσύνης και ο εκφραστής μιας βαθιάς και ουσιαστικής αλληλεγγύης προς την οικογένεια του θύματος, σαν αυτή που πριν λίγες μέρες έδειξαν οι κάτοικοι της Γαύδου, περιθάλποντας τους 140 μετανάστες, που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του νησιού . Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας επιθυμεί με κάθε τρόπο να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.


Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.