18.4.15

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας των 1000 για τη δίκη της Χ.Α.

Το κίνημα απαιτεί: Παραδειγματική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΗ 08.00πμ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού(Γρηγορίου Λαμπράκη 240)
  
H δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινάει την Δευτέρα 20 Απριλίου συνιστά μια ιστορική ευκαιρία όσον αφορά την πάλη κατά του ναζισμού και του φασισμού σε όλες του τις εκδοχές.
Και αυτό γιατί:
Από πολιτική σκοπιά έχουμε κυβέρνηση με βασικό κορμό ένα κόμμα της αριστεράς με νωπή λαϊκή εντολή, που τάσσεται κατά του νεοναζισμού και έχει πρώτο σε ψήφους ευρωβουλευτή ένα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα τον Μ. Γλέζο.
Από δικαστική - νομική σκοπιά με βάση το πόρισμα Ντογιάκου και το παραπεμπτικό βούλευμα αποδεικνύεται τεκμηριωμένα:
 Αδιαμφισβήτητη αυτουργία μελών και στελεχών της ΧΑ στη δολοφονία Π.Φύσσα
  • Αδιαμφισβήτητη αυτουργία στη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι
  • Ενοχή 2 χρυσαυγιτών για τη δολοφονία του 27χρονου Σ.Λουγκμάν στα Πετράλωνα
  • Συμμετοχή Χρυσαυγιτών βουλευτών με βουλευτικό ΙΧ στην επίθεση στο στέκι ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στην Ηλιούπολη.
 Συνολικά  69 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 67 υπόδικα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και όλη η ΚΟ της ΧΑ του Ιούνη 2012.

Επομένως έχουμε μια μοναδική στα χρονικά δυνατότητα να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στους νεοναζί με την έννοια της παραδειγματικής καταδίκης όλων των ηγετικών της στελεχών στην επερχόμενη δίκη και της κατάρρευσης του βασικού τους επιχειρήματος περί «νόμιμου πολιτικού κόμματος» στην συνείδηση της κοινωνίας.
Αυτή η θέση δεν πρέπει να αφήνει καμία υποψία «λεγκαλισμού». Αυταπατών δηλαδή για την αστική νομιμότητα και δικαιοσύνη και την ειλικρινή διάθεσή του κατεστημένου (πολιτικού – οικονομικού – δικαστικού - μιντιακού) να βάλει τους αρχηγούς στη φυλακή και να «τσακίσει τους Ναζί».
Όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε σαν κίνημα καμιά εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη αλλά, αντίθετα, να έχουμε γνώση ότι αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της εξουσίας 559 οικογενειών μεγαλοεπιχειρηματιών-εφοπλιστών που κατέχουν το 45% του εγχώριου παραγόμενου πλούτου και του πολιτικού τους προσωπικού.
Το αστικό κράτος όχι μόνο δεν πρόκειται να τσακίσει το φασισμό αλλά αντίθετα τον υποθάλπει και συγκρούεται μαζί του μόνο όταν αυτός γίνει ανεξέλεγκτος και απειλήσει τα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης. Η ιστορία έχει δείξει ότι το κεφάλαιο δεν θα διστάσει να καταφύγει σε αυτόν όταν δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς αλλά και ότι μπορεί να συγκρουστεί μαζί του όταν κρίνει ότι δεν το εξυπηρετεί.
Το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό είναι αυτό που εκκόλαψε την Χρυσή Αυγή και της επέτρεψε καταρχήν να  υπάρξει με τη βούλα του Αρείου Πάγου εδώ και 31 χρόνια σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα, να κατέβει για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 1994 και κατόπιν να εκτοξευτεί από το 0.2% στο 9.4% των ευρωεκλογών του Μάη του 2014 και με 6.3% στην τρίτη θέση των βουλευτικών εκλογών στις 25/1/15.
Θα ξεχάσουμε ότι η δικαιοσύνη δεν «είδε» τίποτα από τα εκατοντάδες περιστατικά ναζιστικής βίας από το 1992 που εμφανίστηκε η ΧΑ στους δρόμους με αφορμή το Μακεδονικό; Θα ξεχάσουμε τις 32 υποθέσεις που αράχνιαζαν για χρόνια στα συρτάρια του Δένδια και αίφνης ανασύρθηκαν μετά τη δολοφονία Φύσσα;
Η Δικαιοσύνη δεν είναι «τυφλή». Έχει ταξικό πρόσημο. Υπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης που θέλει να υπάρχει ο νεοναζισμός αλλά σαν πιστός πραιτοριανός για όταν χρειαστεί.
Ταυτόχρονα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε χωρίς να απολογούμαστε, σαν ένα επιπλέον εργαλείο στην προσπάθεια να καταλάβει και να πειστεί η κοινωνία ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Είναι μια συμμορία δολοφόνων, ληστών, νονών της νύχτας που αν τους δοθεί η ευκαιρία να αφεθούν ελεύθεροι θα ματοκυλίσουν ξανά τους δρόμους.

Τι να κάνουμε;

Εκδηλώσεις ενημέρωσης σε κάθε γωνιά της χώρας όπως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται, ειδικές εκδόσεις, συγκεντρώσεις, διασφάλιση της παρουσίας μέσα στο χώρο της δίκης ώστε να μην μονοπωλείται η αίθουσα από ναζιστές.
Παράλληλα στήριξη του Golden Dawn Watch του νεοσύστατου παρατηρητηρίου της δίκης σε όλη τη διάρκειά της με έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, νομικούς, ακτιβιστές, εκπροσώπους αντιφασιστικών οργανώσεων κοκ, που θα δίνει σε καθημερινή βάση διεξοδική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της δίκης.
Η συγκέντρωση την πρώτη μέρα της δίκης έξω από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού πρέπει να είναι ένα μαζικό ενωτικό συλλαλητήριο.
Σαν Πρωτοβουλία των 1000 καλούμε στην προσυγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά την Δευτέρα 20 Απρίλη στις 8 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού(Γρηγορίου Λαμπράκη 240)

Τελειώνει ο φασισμός με τυχόν καταδικαστική απόφαση;

Προφανώς όχι.
Η γερμανική δικαιοσύνη συνέλαβε τον Χίτλερ όταν έκανε το αποτυχημένο πραξικόπημα της μπυραρίας τον Νοέμβρη του 1923 στο Μόναχο, όπου 600 Ναζί εισέβαλαν σε μια συγκέντρωση 3000 επιχειρηματιών και πολιτικών. Έπειτα 2000 ένοπλοι φασίστες συγκρούστηκαν με την αστυνομία και το στρατό της κυβέρνησης του Μονάχου. Ο Χίτλερ ηττήθηκε και συνελήφθη. Η εφημερίδα Völkischer Beobachter (Λαϊκός Παρατηρητής) όργανο του Κόμματος, απαγορεύθηκε και το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα τέθηκε εκτός νόμου.
Παρότι η κατηγορία ήταν για εσχάτη προδοσία, η ποινή του Χίτλερ ήταν «χάδι»! 5 χρόνια φυλάκιση που μετατράπηκε σε 8μηνη και 500 μάρκα πρόστιμο! Στα χρόνια που ακολούθησαν η κρίση βάθυνε και η Αριστερά δεν κατάφερε να ενωθεί απέναντι στους Ναζί ούτε να προτείνει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Το Γενάρη του 1933 ο Χίτλερ γινόταν καγκελάριος και το Μάρτη του ίδιου χρόνου πήρε το 44% των ψήφων του γερμανικού λαού στις εκλογές.
Και ο Μιχαλολιάκος φυλακίστηκε για λίγους μήνες στα τέλη της δεκαετίας του 70 παρότι καταδικάστηκε για τοποθέτηση βομβών σε κινηματογράφους που έπαιζαν προοδευτικές ταινίες προκαλώντας τραυματισμό δεκάδων πολιτών. Και το 2012 εκλέχτηκε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.
Επομένως μια απλή καταδίκη-χάδι δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Όμως τυχόν βαριά καταδίκη θα είναι μια νικηφόρα μάχη σε έναν πόλεμο που θα συνεχιστεί με 
Για να νικηθεί ο φασισμός πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που τον επωάζουν. Δηλαδή η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της. Η ανεπάρκεια και η αδυναμία της αριστεράς να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση. Η σύγχυση, η τυφλή οργή και η απελπισία που οδηγεί στην αντίληψη ότι μόνο ένα σιδερένιο χέρι μπορεί να βάλει τάξη στο χάος.
Τα καθήκοντα που πέφτουν στις πλάτες του αντιφασιστικού, εργατικού και λαϊκού  κινήματος και της αριστεράς συνολικά αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου είναι ιστορικής σημασίας.
Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Μπορούμε να πετάξουμε τους Ναζί στον βούρκο της ιστορίας ξεκινώντας από την επερχόμενη δίκη και συνεχίζοντας για την ανατροπή των πολιτικών του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που τους εκτρέφουν.
Ο χρόνος είναι ακόμα μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.