9.1.15

Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής

(Κείμενο: Βασιλική Μετατρούλου, XYZContagion, 08/01/2015)
Ανθρακες ο θησαυρός για τις πολυαναμενόμενες «εκπλήξεις» με τα σημαντικά ονόματα που υποτίθεται ότι θα στελέχωναν τα χρυσαβγίτικα ψηφοδέλτια, όπως διαφήμιζαν από τη διαδικτυακή τους τηλεόραση και τις ιστοσελίδες τους όλο αυτό το διάστημα οι υπόδικοι χρυσαβγίτες, με πρώτο και πιο ενθουσιώδη τον Κασιδιάρη. Στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα τους (για να μην τους χαρίζουμε κλικ, εδώ) μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα εξής:
Οι εκλογές άλλαξαν τα πράγματα μόνο μία φορά 30 Ιανουαρίου 1933. Περιοδικό του "Μετώπου Νεολαίας" της ΧΑ Αντεπίθεση, τχ#33, Ιούνιος 2009. Βάζουν και αστεία με τον Μπόμπο.Οι εκλογές άλλαξαν τα πράγματα μόνο μία φορά 30 Ιανουαρίου 1933. Περιοδικό του «Μετώπου Νεολαίας» της ΧΑ Αντεπίθεση, τχ#33, Ιούνιος 2009. Βάζουν και αστεία με τον Μπόμπο.
Πλήρης ένδεια σε νέα πρόσωπα. Οι θέσεις καλύφθηκαν κατά κύριο λόγο από υποψήφιους των περασμένων εκλογών. Η μοναδική μεταγραφή ήταν αυτή του «δημοσιογράφου» και εκδότη της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Ακρόπολη», με τις πολλές φήμες να τον ακολουθούν, του κ. Αρη Σπίνου, και μετά απ’ αυτόν η … μητέρα του Κασιδιάρη σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να εξαφανίσει σχεδόν το σύνολο των στελεχών του που έχουν ή είχαν δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη. Σφαγιάστηκαν όλοι οι «πιστοί στρατιώτες» της οργάνωσης και όσοι «έδωσαν το αίμα τους» ή και την ελευθερία τους ακόμα γι’ αυτήν, ενώ επιφυλάχθηκε προνομιακή μεταχείριση σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και τους βουλευτές. Λογικόν, αφού οι τελευταίοι δεν είναι αναλώσιμοι, σε αντίθεση με τα μέλη των ταγμάτων εφόδου που είναι εκεί μόνο για τις βρωμοδουλειές.
Εμφανή, επίσης, ήταν τα μαγειρέματα και η ακροβατική ισορροπία, ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων με όσο το δυνατόν περίσσότερους απόφοιτους Λυκείου, μιας που έμαθε καλά το μάθημά του, όταν στις περασμένες εκλογές, η συντριπτική πλειοψηφία των τυχερών εκλεχθέντων ήταν απολύτως ανίκανοι να συντάξουν μια απλή πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, και ειδικά μέσα στη Βουλή.
Για τον κ. Αρη Σπίνο, υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο διαδίκτυο. Λ.χ.:
http://ardin-rixi.gr/archives/14871
«[…] η επόμενη εφημερίδα, που επανακυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου, η Ακρόπολις, που διευθύνεται από το δημοσιογράφο Άρη Σπίνο, είναι το βαρύ πυροβολικό του χρυσαυγιτισμού. Στο πρώτο φύλλο της ο Σπίνος πήρε συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όπου, φυσικά, ήταν αγιογραφία για τον έγκλειστο «φύρερ», και βρήκε ευκαιρία ο Μιχαλολιάκος να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να πληρώσει μέχρι και με τη ζωή του για την πίστη του στην Ελλάδα και τον εθνικισμό, σε τέτοιο ύφος ώστε να συγκρατήσει όσους περισσότερους χρυσαυγίτες από την πόρτα εξόδου. Ο Σπίνος δεν μένει μόνο στην αγιογράφηση του Μιχαλολιάκου, σειρά παίρνει ο Λαγός, στις 16 Οκτωβρίου. Στο πρωτοσέλιδο γράφει ότι η αντιτρομοκρατική γκρέμισε με τη μπουλντόζα το σπίτι του Λαγού, στις μέσα σελίδες λένε ότι, «παραλίγο να… “γκρεμιστεί” το σπίτι του Λαγού» στη διάρκεια της έρευνας, στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια κλασική έρευνα, αλλά ο Σπίνος πόνταρε στο ότι ο αναγνώστης θα έμενε στον τίτλο του πρωτοσέλιδου. Την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, με πρωτοσέλιδο μας ενημερώνει ότι η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών στον Σταθμό Λαρίσης ήταν εντυπωσιακή και μάζεψε 9.000 χρυσαυγίτες (στην πραγματικότητα δεν ήταν πάνω από 2.000)! Στο εκτενές ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι οι διοργανωτές τους υπολόγιζαν σε 10.000, αλλά η έγκυρη εφημερίδα τους «κατεβάζει» λίγο, αναφέρει ότι ακούστηκαν συνθήματα του τύπου «νάτος, νάτος ο δήμαρχος», για τον Κασιδιάρη, και στο τέλος παίρνει θέση ότι η προφυλάκιση αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος είναι αδιανόητη και επικίνδυνη!
Ο Σπίνος έχει μακρά ιστορία στον χώρο της λεγόμενης «αποκαλυπτικής» και «αντιμνημονιακής» δημοσιογραφίας, επί χρόνια ήταν συνεργάτης του Γ. Παπαγιάννη. Το 1996 ο Σπίνος συνελήφθη γιατί εκβίαζε έναν τοκογλύφο, πιάστηκε έξω από τη Νομική Αθηνών να παίρνει 200.000 δρχ. σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον άνθρωπο που εκβίαζε, προκειμένου να μη γράψει στην εφημερίδα που εργαζόταν για το κύκλωμα τοκογλυφίας του. Ο «αντιμνημονιακός» Σπίνος είχε διοριστεί επί Αβραμόπουλου, το 2009, υποδιοικητής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και, όταν αποκαλύφθηκε, αναγκάστηκε σε παραίτηση. Τις εκπομπές στο EXTRA 3, KONTRA και πολλά άλλα περιφερειακά κανάλια τις προτιμούσαν οι χρυσαυγίτες, αφού με φοβερή συχνότητα εμφανίζονταν και αβαντάρονταν από τον Σπίνο.
Οι Σπίνος και Χίος δεν είναι μοναδικές περιπτώσεις. Τόσα χρόνια η σχολή δημοσιογραφίας Γ. Κουρή-Τράγκα-Τριανταφυλλόπουλου έφτιαξε συγκεκριμένο τύπο δημοσιογράφου, τάχα αποκαλυπτικού μέχρι το 2009, αλλά που, αν έβρισκε καμιά καλή ευκαιρία, τα «άρπαζε» και αυτός, και από το 2009 και μετά τάχα αντιμνημονιακού».
Ας προσπαθήσουμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά το υπέροχο πολιτικό προσωπικό της ναζιστικής συμμορίας, για την οποία -υπενθυμίζουμε- στόχος της είναι η κατάργηση του πολιτεύματος, όπως έχουμε δείξει (βλ. «Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]«)
# Οπως είπαμε, ο Φίρερ έσφαξε όλα τα μικρομεσαία στελέχη που είναι κατηγορούμενοι. Σε κανέναν δεν έδωσε την ευκαιρία να είναι υποψήφιος, μήπως και πετύχει κάποια ευνοϊκότερη τύχη στη δίκη που θ’ ακολουθήσει. Κανένας από τα 5μελή συμβούλια των υποδειγματικών τοπικών οργανώσεων-Ταγμάτων Εφόδου της ευρύτερης περιοχής Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος. Ετσι, έχουν εξαφανιστεί από τις λίστες, ενδεικτικά, τα σημαντικά στελέχη, γραμματείς και πυρηνάρχες όπως οι Πατέλης (ήταν υποψήφιος το 2012), Μπαρέκας, Κυριτσόπουλος, Σιατούνης, Χατζηδάκης, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Πανταζής, Τσακανίκας, Αγγος κά.
Οι μοναδικοί κατηγορούμενοι που συμπεριλήφθησαν είναι ο Σαλούφας Νεκτάριος από το Κερατσίνι, προφανώς διότι πρόκειται για τον προσωπικό φρουρό του βουλευτή Νίκου Κούζηλου (είναι κατηγορούμενος διότι είχε επιτεθεί μαζί με Αποστόλου κά σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στον Πειραιά στις 15/09/2012, ενώ είχε συμμετάσχει και στην επίθεση σε μέλη του ΚΕΕΡΦΑ στο Πειραιά τον Μάρτη του 2012) και η Δημοπούλου Γεωργία (Τζίνα) που ισχυριζόταν ότι ήταν υπάλληλος της ΕΥΠ (πρωτοστατούσε σε επεισόδια εναντίον των μεταναστών με ρόπαλο, μία εκ των χρυσαυγιτών που συνέταξαν τη σχετική πολυμήνυση εναντίον των Κωνσταντίνου Μουτζούρη και Σάββα Μιχαήλ, διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο στις δράσεις της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια, υποψήφια Κορινθίας 2009, υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα Δημοτικές 2010, υποψήφια Α’ Αθηνών Ιουνίου 2012, υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής 2014)
# Αντίθετα, όλοι οι τωρινοί βουλευτές και κατηγορούμενοι τοποθετήθηκαν σε «εκλόγιμες» θέσεις και περιφέρειες, ώστε να διασφαλιστεί η παραπέρα πορεία τους, ακόμη και δικαστικά.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα, από το γεγονός πως δεν αρχίζει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες το αλφάβητο με το γράμμα «Α».
Με λίγα λόγια: Στις προηγούμενες εκλογές, υπήρχαν αμφιβολίες για το γεγονός πως στο υπόλοιπο Αττικής, ο Μιχαλολιάκος διέγραψε όλους τους υποψήφιους που το επώνυμό τους άρχιζε με γράμμα πριν το «Κ», ώστε να είναι πρώτος στη λίστα ο Κασιδιάρης.
Στις τωρινές εκλογές, το φαινόμενο αυτό, που πλέον αποκλείεται να θεωρηθεί σύμπτωση, το συναντάμε σε πολλούς νομούς. Ενδεικτικά:
- Στις Σέρρες, το αλφάβητο αρχίζει από «Μ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό τουΜατθαιόπουλου. Μην τυχόν γίνει κανένα αστείο πάλι και δεν βγει ο σώγαμπρος και τρέχουμε πάλι για παραιτήσεις, όπως το 2012 με την περίπτωση του Ν. Σιώη.
- Στην Α’ Πειραιά, το αλφάβητο αρχίζει από «Κ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό τουΚούζηλου.
- Στη Β’ Πειραιά, το αλφάβητο αρχίζει από «Λ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό τουΛαγού.
- Στη Μαγνησία, το αλφάβητο αρχίζει από «Η», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό τουΗλιόπουλου.
- Στην Ημαθία, το αλφάβητο αρχίζει από «Τ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Τσακίρη Μιχάλη, για να βγει επιτέλους κάπου κι αυτός.
- Στη Βοιωτία, το αλφάβητο αρχίζει από «Κ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό τουΚαρακώστα, επίσης χωρίς σημαντικό αξίωμα, για τον οποίο μάλλον κρίθηκε ότι η παρουσία του στην διαδικτυακή τηλεόραση της ΧΑ ήταν ικανοποιητική και θα μπορούσε να κάνει καριέρα εντός της Βουλής (την οποία θέλει να κλείσει, ασφαλώς, αν θυμηθούμε και το χρυσαβγίτικο αστειάκι «Ψηφίστε για να μην ξαναψηφίσετε»).
- Και στο Ηράκλειο (παρότι Χανιώτης ο εν λόγω), το αλφάβητο αρχίζει από «Κ», ώστε το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτό του Καρεφυλλάκη Σταύρου, επίσης χωρίς σημαντικό αξίωμα, αυτός που είχε καταδικατεί για πλαστογραφία το Μάρτιο 2014, όπως γράφτηκε στον τύπο.
Η διχασμένη προσωπικότητα του Αριου Ελληνα Φύρερ: Με το ένα χέρι ψηφίζει στην κάλπη, και με το άλλο χέρι μουτζώνει την κάλπη στην οποία ψηφίζει. Εκτός κι αν ... το χέρι σηκώνεται από μόνο του.
Η διχασμένη προσωπικότητα του Αριου Ελληνα Φύρερ: Με το ένα χέρι ψηφίζει στην κάλπη, και με το άλλο χέρι μουτζώνει την κάλπη στην οποία ψηφίζει. Εκτός κι αν … το χέρι σηκώνεται από μόνο του.
# Ηχηρές απουσίες, από τα πολύ παλιά ή/και ιδρυτικά στελέχη της ΧΑ, όλοι υποψήφιοι στις περασμένες εκλογές, όπως οι:
– Πατεράκης Οδυσσέας, πρώην γραμματέας Ηρακλείου (είχε ανακοινωθεί υποψήφιος για αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στις εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά στα μουλωχτά αντικαταστάθηκε).
– Καρακώστας Μιχαήλ, εκ των συνιδρυτών της Χρυσής Αυγής, υψηλόβαθμο στέλεχος, κουμπάρος του Ηλία Παναγιώταρου, θεωρείται εκ των θεωρητικών της ΧΑ.
– Αλευράς Λυκούργος, μέλος της ΧΑ από το 1989, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της ΤΟ Καλαμάτας, υποψήφιος ευρωβουλευτής 1994, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας 2010, υποψήφιος Μεσσηνίας 2012.
– Πορίχης Φραντζέσκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
– Αλτζερίνος-Γρηγοράκης Παναγιώτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
– Λύρης Ιωάννης, υπεύθυνος ιδεολογικού.
# Κόπηκαν επίσης αναρίθμητα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όλοι υποψήφιοι στις περασμένες εκλογές, όπως οι:
– Δεβελέκος Σωτήριος (οδηγός του Μιχαλολιάκου, μέλος της ΧΑ από το 2003, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, συνελήφθη για οπλοκατοχή, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα Δημοτικές 2010, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά 2014, εκτελών χρέη περιφερειάρχη Πειραιά στη θέση του Λαγού)
– Καρυτιανός Παναγιώτης
– Κοσμάς Θωμάς
– Κουδούνας Θεόδωρος (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος Ιδεολογικού, μέλος της ΧΑ από αρχές της δεκαετίας του ’90, συγγραφέας χρυσαβγίτικων βιβλίων)
– Κυρίτσης Ηλίας
– Καπετάνιος Χρήστος (γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας)
– Πατσαλής Αθανάσιος (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής)
– Ρήγας Γεώργιος
– Ρήγας Νικόλαος
– Σίμος Ανδρόνικος, (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αρχισυνδεσμίτης Θύρας 7).
# Αλλες ηχηρές απουσίες, όλοι υποψήφιοι στις περασμένες εκλογές:
- Η γνωστή ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα Σκορδέλη Θέμις.
- Ο γνωστός από τους φούρνους και τις κρεμάλες Πλωμαρίτης Αλέξανδρος (βλ. «Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή»), όπως και η μητέρα του και ή θεία του, που ήταν επίσης υποψήφιες στις προηγούμενες εκλογές (βλ «Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής»)
- Ο γνωστός ψυχίατρος Παρασχάκης, ιδρυτικό μέλος στην χρυσαβγίτικη παράταξη «Ιατροί του Ελληνισμού», που συμμετείχε ως ένορκος στην εκπομπή «Ερωτοδικείο» της Βίκυς Μιχαλονάκου.
- Ο Ορφανάκος Γιώργος, πρώην γραμματέας ΤΟ Σπάρτης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας 2014, ο οποίος παύθηκε λόγω της δημοσιοποίησης της ιστορίας του βιασμού μικρού κοριτσιού στα γραφεία, και επειδή το τέως στέλεχος της ΧΑ Σπάρτης και υποψήφια το 2012 στη Λακωνία Γρηγορία Στραβοκέφαλου κατάγγειλε ότι στα γραφεία της ΧΑ Σπάρτης έφτασαν από χρηματοδότες πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία με κάποιο τρόπο κακοδιαχείρισης, εξαφανίστηκαν ενώ υπεύθυνος για το τοπικό τμήμα κατά την Στραβοκέφαλου ήταν ο Γιώργος Ορφανάκος ο οποίος διαχειριζόταν όλα αυτά τα χρήματα.
- Ο κατηγορούμενος Δασκαλάκης Αριστόδημος (Αρης) ή Κρής, πυρηνάρχης ΤΟ Ιεράπετρας και υποψήφιος Λασιθίου 2012, που είναι κατηγορούμενος για την επίθεση σε Πακιστανούς σε ελαιοτριβείο στην  Ιεράπετρα στις 13/02/2013
- Η συζυγος Παππά, η Ειρήνη Δημοπούλου.
- Ο Μανδραπήλιας Νικήτας, υποψήφιος Μεσσηνίας 2012 και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας 2014, που πήδηξε πρώτος απ’ τη φωτιά στο Norman Atlantic, όπως γράφτηκε στον τύπο.
- Ο παλιός ακροδεξιός Πατριαρχέας Δημοσθένης (παλαιό στέλεχος της ΕΠΕΝ, συνεργάτης του χουντικού Πλεύρη, Αρχηγός της Νεολαίας της Βασιλικής Ενώσεως ΒΕΟ, μέλος της ηγεσίας της ΕΝΕΠ, της ΝΕΠ, της Νεολαίας ΕΠΕΝ, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΕΝ, του Ελληνικού Μετώπου και της Πρώτης Γραμμής, υποψήφιος Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος και Βουλευτής με το ΛάΟΣ), που ήταν  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στην Αθήνα στις Δημοτικές 2010, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών το 2012 και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής το 2014.
# Είδαμε, επίσης, πολλές μετακινήσεις, προφανώς για να μπαζωθούν κατάλληλα οι συνδυασμοί, όπως λ.χ. ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος συνδικαλιστής Χασιώτης να μετακομίζει στην Ημαθία ή ο Βεροιώτης επικεφαλής της τοπικής Τολιόπουλος στη Θεσσαλονίκη, ο Κρίκος μετακομίζει στη Φθιώτιδα, ο Σωτηρόπουλος στην Ηλεία κ.ο.κ.
# Ενδιαφέρον ότι οι λεγόμενοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί απουσιάζουν τελείως, όπως και σχεδόν όλοι οι «γιατροί του ελληνισμού».
# Τέλος, χαρακτηριστικό είναι ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας φτάνουν στον αριθμό των 20 (είκοσι)!!!
Για σύγκριση, εδώ οι υποψήφιοι του Μαΐου 2012 και εδώ του Ιουνίου 2012.

1 σχόλιο:

  1. δεν εχω καταλαβει που τελικα θελεις να το πας
    μπορω να σου πω αλλα 1000 τετια πραγματα και απο αλλα κομματα ξερεις εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.