29.1.14

Ένα χρόνο μετά το μαχαίρωμα μαθητή από χρυσαυγίτες και τα τάγματα εφόδου στο Π. Φάληρο

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, έπεφτε βαριά τραυματισμένο από μαχαίρι φασίστα, μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, επειδή είχε το θάρρος να εκφράσει ανοιχτά τα αντιφασιστικά του πιστεύω. Η ζωή του, σώθηκε παρά τρίχα. Το τραύμα ήταν βαθύ και πολύ κοντά στην καρωτίδα.
Ήταν το πρώτο καταγραμμένο περιστατικό δολοφονικής φασιστικής απόπειρας από χρυσαυγίτη, εναντίον Έλληνα. Οι δράστες της ενέδρας και επίθεσης ήταν τρεις, εκ των οποίων ο ένας, αυτός που μαχαίρωσε το παιδί, συνεληφθη αμέσως, είναι προφυλακισμένος από τότε, ενώ ο δεύτερος συνεργός, συνελήφθη επίσης, και ειναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη τους. Κατά την προανακριτική διαδικασία, προέκυψαν πολλά επιβαρυντικά αποδεικτικά στοιχεία, που τους ανάγκασαν να ομολογήσουν την επαχθή πράξη που αρχικά αρνούνταν.
Tο χτύπημα αυτό, πρωτοφανές για τη συνοικία μας, ήταν η αφορμή να αφυπνιστούν κάποιοι, ίσως όχι όσοι θα έπρεπε. Στο χρόνο που πέρασε η ομάδα που φτιάχτηκε, έκανε κάποιες δράσεις με πυρήνα πάντα την αντιφασιστική δράση στα σχολεία.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, παρά τις διώξεις και τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που πολλοί περίμεναν ότι θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι αντίθετα, συνεχίζουν τις προκλήσεις με αποκορύφωμα την "παρέλαση" στο Κερατσίνι και τη βεβήλωση του χώρου όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ας μη γελιόμαστε, μόνο η δική μας δράση μπορεί να ξεριζώσει το καρκίνωμα από την κοινωνία.
Όπως ενωμένοι είμαστε στον αγώνα κατά του φασισμού, ενωμένοι πάλι, θα ανανεώσουμε τον όρκο μας, όρκο ζωής:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
και την Παρασκευή, θα δώσουμε την παρουσία μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι.
Ο φασισμός, μόνο ενωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν κοιτάει αν ανήκουμε εδώ ή εκεί. Και μόνο η συντονισμένη δράση όλων ενάντια στο αίτιο που τον γεννά, τον καπιταλισμό, μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Ούτε στο Φάληρο
ούτε πουθενά
τσακίστε τους φασίστες
σε κάθε γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.