9.4.24

Antinazi Zone Βόλου - Τετάρτη 17/4: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση»




Το Antinazi Zone Βόλου σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Angélique Kourounis, «Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση» που θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:00, στο Café Society. 

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε το 2016. Όταν ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής και το ναζιστικό κόμμα είχε εκλεγμένα μέλη στην Βουλή και την Ευρωβουλή. Σήμερα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένη για εγκληματική οργάνωση. 

Όμως, ο κίνδυνος του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν έχει εξαλειφθεί. Από τη μια επειδή ο καπιταλισμός βρίσκεται σε ιστορική κρίση που γεννά διαρκώς τα κοινωνικά αδιέξοδα πάνω στα οποία φυτρώνει ο φασισμός. 

Από την άλλη, το κράτος και η άρχουσα τάξη, για να αντιμετωπίσουν αυτά τα αδιέξοδα προς όφελός τους, στρέφονται σε όλο και πιο αυταρχικές πολιτικές, οι οποίες κανονικοποιούν μεγάλο μέρος της ακροδεξιάς ρητορικής. Άλλωστε, φασιστικά τάγματα εφόδου έχουν εμφανιστεί ξανά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έχουν πραγματοποιήσει βίαιες επιθέσεις. Στην πόλη μας φασιστικοί και ακροδεξιοί κύκλοι λειτουργούν ήδη και επιδιώκουν να στρατολογήσουν από τη μαθητική νεολαία. 

Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η κατανόηση των κοινωνικών διεργασιών που επέτρεψαν σε ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα να βγει από το περιθώριο έχουν πολύ μεγάλη αξία και για σήμερα. Ιδιαίτερα, για την νέα γενιά που δεν «έζησε» την περίοδο της ανόδου της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής αιματηρής τρομοκρατίας που ακολούθησε. 

Η κατανόηση αυτή μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εξοπλισμό στην πάλη μας ενάντια στο φασισμό και ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.