19.10.21

Δεν Ειναι Αθώοι-Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά: Για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη

 


Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου
Σήμερα με απόφαση κατά πλειοψηφία του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολων μετά από θετική εισαγγελική εισήγηση, αποφυλακιζεται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, ο άλλοτε πυρηναρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατελης. Πρόκειται για εκείνον που αναφερόμενος σε μετανάστες έλεγε σε ομιλία του στα μέλη του ναζιστικού κόμματος "Ο, τι κινείται σφαζεται". Είχε καταδικαστεί στις 7 Οκτώβρη ως μέρος της αποδεδειγμενης ιεραρχίας της ΧΑ σε 10 χρόνια ως μέλος της εγκληματικής οργανωσης αλλά και συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επικαλέστηκε γνωματεύσεις γιατρών για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί του και ως τη δευτεροβαθμια δικη, θα υφίσταται πια μόνο περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας στο σκεπτικό του εκρινε ότι δεν είναι ικανός για νέα αδικήματα..
1 χρόνο και κάποιες μέρες από την μέρα που καταδικαστηκε η ΧΑ, ένας ακόμα χρυσαυγιτης και μάλιστα αυτός που διηύθυνε το δολοφονικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας, βρίσκεται πια εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει μόνο 2.5 από τα συνολικά 10 χρόνια της ποινής του.
Και έπονται και άλλοι.

Κανένας εφησυχασμός.
Μερικές βδομάδες από την προσπάθεια τους να σηκώσουν κεφάλι σ την Σταυρούπολη και το Νέο Ηράκλειο, είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι δεν τελειώσαμε.
Η μάχη συνεχίζεται.

Ο Αντιφασιστικος αγώνας δίνεται πρωτίστως στους κοινωνικούς μας χώρους, στις γειτονιές και τους δρόμους.
Καμπάνια Δεν είναι αθώοι οι Ναζί στην φυλακή!
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.