9.9.21

Initiative Solidarite:Αλληλεγγύη στις ελληνίδες αντιφασίστριες και τους έλληνες αντιφασίστες από το Βέλγιο


 

✊ Οι Grec.que.s solidaires de #Belgique ανταποκρινόμαστε κι εμείς στο κάλεσμα της καμπάνιας Δεν είναι αθώοι και του Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά για έναν Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης. Σηματοδοτείται από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη και την επέτειο της δικαστικής απόφασης που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και οδήγησε την ηγετική ομάδα του ναζιστικού μορφώματος εκεί που ανήκει: στη φυλακή.
➡ Μετά τη μεγαλειώδη νίκη της 7ης Οκτώβρη 2021, έχουμε ήδη δει πολλά σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την ακροδεξιά και το φασισμό, ούτε με τη θεσμική τους κάλυψη από το δημοκρατικό τόξο. Είδαμε τις παλινωδίες και τα διοικητικού τύπου τερτίπια που προκάλεσαν την καθυστέρηση της σύλληψης του Γιάννη Λαγού και του Χρήστου Παππά. Είδαμε την επανεμφάνιση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων, είτε με τα τρικάκια του Κασιδιάρη, είτε τις γεμάτες φιλοχουντικά και φασιστικά συνθήματα «αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις». Είδαμε πρόσφατα ακραίο ρατσιστικό λόγο ενάντια στο επικείμενο κύμα προσφυγιάς από το Αφγανιστάν, αλλά και ρατσιστικές, φασιστικές και βίαιες πράξεις στις εκδηλώσεις γύρω από το πρότζεκτ της Αμάλ. (https://www.walkwithamal.org/)
🤬 Μέχρι και υπουργοποίηση του αντισημίτη φιλοναζιστή Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών που αποτελείωσαν το Ζακ/Ζάκι.
✊ Κάθε φορά η απάντηση από τον αντιφασιστικό κόσμο ήταν έγκαιρη και ηχηρή. Δε θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να ξαναεμφανιστεί. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι ένας μακρύς δρόμος και οι εκδηλώσεις για τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη είναι μόνο ένα σημείο σε αυτό το δρόμο.
✅ Συνεισφέρουμε κι εμείς σε αυτές τις εκδηλώσεις και οργανώνουμε:
➡ αντιφασιστικό εργαστήρι στις 26 Σεπτέμβρη στη Λιέγη μαζί με την CADTM Belgique και αντιφασιστικές συλλογικότητες του Βελγίου , με θέμα το φασισμό και τον αντιφασιστικό αγώνα σε Ελλάδα και Βέλγιο.
➡ δράση στις Βρυξέλλες στις 6 Οκτώβρη με την ευκαιρία της άφιξης της Αμάλ. Είμαστε αλληλέγγυοι με τις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες και διεκδικούμε ασφαλές πέρασμα και κατοχύρωση ασύλου για όλες και όλους.
➡ σειρά προβολών της ταινίας "Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων μας" @gdapublicaffairGR της Αγγελικής Κουρούνη στη Ναμύρ, τη Λιέγη και τις Βρυξέλλες στο τέλος του Οκτώβρη. Θα έχουμε τη χαρά σε κάθε προβολή να φιλοξενήσουμε τη δημιουργό και να συζητήσουμε μαζί της. Ακριβείς ημερομηνίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις προβολές θα ανακοινωθούν αργότερα.
✊ Ξέρουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσουμε και να τελειώνουμε με τους φασίστες είναι η δράση στο δρόμο. Ξέρουμε πως το καπιταλιστικό σύστημα τους υποθάλπει και τους χρησιμοποιεί, για να διχάζει και να αποδυναμώνει τους φτωχούς και καταπιεσμένους εργαζόμενους. Αλληλεγγύη στις ελληνίδες αντιφασίστριες και τους έλληνες αντιφασίστες από το Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.