28.9.21

Ούτε στην Σταυρούπολη ούτε πουθενά!

Η οργανωμένη επίθεση φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, πέτρες, καπνογόνα κτλ σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Αντίθετα είναι μια ακόμα προειδοποίηση ότι όχι μόνο ο φασισμός δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αλλά αντίθετα προσπαθεί να επανεμφανιστεί οργανωμένα και μαζικά.
Στην Σταυρούπολη φασιστάκια των 18-19 χρόνων που ανήκουν στον Ιερό Λόχο, την ΣΑΡΙΣΑ κα επιτέθηκαν προσχεδιασμένα σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο σημείο όπου είχαν δεχθεί προπηλακισμούς 2 φορές σε διάστημα 2 εβδομάδων.
Αιτία των προπηλακισμών ήταν το γεγονός ότι οι φοιτητές μοίραζαν υλικό στην μνήμη του Παύλου Φύσσα την πρώτη φορά και ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια την δεύτερη φορά.

Τώρα οι φασίστες δεν έμειναν στους προπηλακισμούς αλλά – σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών - έβγαλαν και μαχαίρια ενάντια στους φοιτητές .
Η Θεσσαλονίκη και ειδικά τα Δυτικά προάστια θεωρούνται από τους φασίστες προνομιακός τους χώρος. Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις μεταξύ των οποίων και σε καταλήψεις ελευθεριακών χώρων μετά από συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Ο Ιερός Λόχος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να οργανώσει το Macedonian Pride μαζί με άλλες φασιστικές ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα.
Στο πρόσφατο Pride του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος επιτέθηκαν με πέτρες στους διαδηλωτές μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των αντιεμβολιαστών στην φετινή ΔΕΘ όπου ένας εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν ο Κασιδιάρης μέσα από την φυλακή
Για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο των τραμπούκων σε μια ανακοίνωση του εθνικιστικού στεκιού ΣΑΡΙΣΑ που στεγάζεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και μοιράστηκε έξω από σχολεία της περιοχής αναφέρει μεταξύ άλλων:
«πετυχαίνεις κνίτες και αναρχικούς και δεν αντέχεις την απλυσιά;
Σιχάθηκες τον καθηγητή που στάζει χολή για έθνος και φυλή;
Συγχαρητήρια! Είσαι και εσύ «μέλος εγκληματικής οργάνωσης» σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ»

Η σχέση των περισσότερων από αυτούς με την Χρυσή Αυγή, τους Έλληνες για την Πατρίδα κα είναι δεδομένη.

Η συγκέντρωση - απάντηση των φοιτητικών συλλόγων στην πλατεία Τερψιθέας να γίνει η αρχή ενός μαζικού ενωτικού αντιφασιστικού και λαϊκού κινήματος που να παρέμβει με διάρκεια και συνέπεια στην περιοχή ώστε να απομονωθούν οι φασίστες, καταρχήν από την τοπική κοινωνία.
Να μην αφήσουμε λαϊκές, υποβαθμισμένες φτωχογειτονιές να γίνουν άβατα των φασιστών και ο Α.Παντελεήμονας της Θεσσαλονίκης!
Αυτή την φορά να μην αφήσουμε το μαχαίρι να βρει τον στόχο του!
Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.