19.9.21

Κερατσίνι 2021: για 8η χρονιά ήμασταν χιλιάδες

 

Ρεπορτάζ από το Antinazi Zone

 

Η φετινή πορεία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν με την ηγετική ομάδα και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Στην κεφαλή της πορείας δέσποζε η Μάγδα και όλη η οικογένεια Φύσσα αλλά αυτή την φορά ήταν μαζί της η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, ο πατέρας και η αδελφή του Βασίλη Μάγγου, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα.

Για πρώτη φορά επίσης συμμετείχε ενωτικά στην πορεία και το ΚΚΕ.

Τέλος για πρώτη φορά η πορεία πήγε στο μπλόκο της Κοκκινιάς, συνδέοντας το νήμα των αγώνων του σήμερα με την σφαγή των αγωνιστών από τους Ναζί στην κατοχή.

***

Η πορεία για μια ακόμη χρονιά είχε χιλιάδες κόσμο.

Μπροστά ήταν το πανό-εικαστική παρέμβαση με όλα τα πρόσωπα των νεκρών του κινήματος. Ακολουθούσε το πανό του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και από πίσω το πανό του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι – οι Ναζί στην φυλακή!» Ακολουθούσαν τα πανό πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων με τελευταία τα οργανωμένα και μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ.





Έγιναν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κερατσινίου, το ΠΑΜΕ, την ΚΕΕΡΦΑ και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά.

Το Ξεκίνημα και το Antinazi Zone συμμετείχαμε με μπλοκ μέσα στο ενιαίο μπλοκ του Αντιφασιστικού Συντονισμού που είχε πάνω από 700 άτομα.

Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν η οικογένεια Φύσσα άφηνε λίγα λουλούδια στο μπλόκο και το μπλοκ του Αντιφασιστικού Συντονισμού τραγουδούσε τα «Μαλαματένια λόγια».

Η πορεία κατέληξε στο μετρό της Νίκαιας χωρίς να υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο.

***

Έναν χρόνο μετά το Εφετείο, το αντιφασιστικό κίνημα απέδειξε ότι είναι εδώ, πιο ενωμένο από κάθε άλλη φορά, με έντονη την παρουσία της νεολαίας. Έτοιμο να δώσει την δεύτερη μάχη του Εφετείου της Χρυσής Αυγής και κυρίως να σταματήσει τον φασισμό και την ακροδεξιά όποια μορφή και αν πάρουν.

Επόμενα ραντεβού:

  • Σάββατο 2 Οκτώβρη, στην εκδήλωση συζήτηση στο κηπάκι της Τσαμαδού με θέμα: «οι νέες μορφές της ακροδεξιάς και του φασισμού και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος»
  • Πέμπτη 7 Οκτώβρη, που συμπληρώνεται 1 χρόνος από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 6μμ από το Εφετείο της Αθήνας και θα περάσει μέσα από γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα δώσει το παρόν η γυναίκα σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος Μάγδα Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.