20.5.21

Νέο κρούσμα ρατσισμού από οδηγό λεωφορείου σε μετανάστη – Αντέδρασαν οι υπόλοιποι επιβάτες




Επιβάτες σε λεωφορείο είπαν «όχι» στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ενός οδηγού απέναντι σε Αφρικανό.

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική καταγράφηκε σε βίντεο και έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το ευτυχές σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι υπόλοιποι επιβάτες αντέδρασαν στην απαράδεκτη αυτή κίνηση του οδηγού.

Σύμφωνα με μαρτυρία στη σελίδα «Μένουμε Ενεργοί», το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα σε δρομολόγιο λεωφορείου, πάνω στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο οδηγός σταμάτησε για να κατεβάσει – με δική του πρωτοβουλία και όχι έπειτα από παράπονα – επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική προφασιζόμενος ότι η πραμάτεια του εμποδίζει τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών.

Προηγουμένως, ο οδηγός είχε εξυβρίσει τον μετανάστη

Πρέπει να σημειωθεί ότι της απαράδεκτης αυτής κίνησης του οδηγού προηγήθηκαν βρισιές όσο καθόταν ακόμα στη θέση του ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο και δεν προήλθε μετά από διαμαρτυρίες άλλων επιβατών

Το περιστατικό


 

‘Χθες σε λεωφορείο στην άνοδο της Αλεξάνδρας οδηγός σταμάτησε να κατεβάσει κάτω Αφρικανό που μπήκε μέσα με πράγματα του και όλο το λεωφορείο σύσσωμο κράξαμε τον οδηγό. Σε μία στάση μπήκε αυτό το παιδί με ένα καροτσάκι από αυτά της αγοράς (μικρότερο από καροτσάκι μωρού όχι ότι έχει σημασία). Το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο. Ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγκώσει το ρούχο του μετανάστη. Φώναξα στον οδηγό να ανοίξει, την άνοιξε την ξανακλεισε. Δυο-τρία λεπτα πιο μετά και αφού ο επιβάτης είχε μπει πιο μέσα, ο οδηγός σταματάει το λεωφορείο. Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μεταναστης. Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη »Εσύ, τον υποστηρίζεις;» για να πάρει την απάντηση »Φυσικά και τον υποστηρίζουμε»’. Γενικά όλοι την έλεγαν στον οδηγό κ αυτό είναι παρηγορο» τελειώνει η αφήγηση των γεγονότων…

Όντως, στο βίντεο, όπως θα ακούσετε ο οδηγός ακούγεται να λέει πως το καροτσάκι του επιβάτη τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του και εμποδίζει τους επιβάτες ενώ ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται να το έχει μέσα στο λεωφορείο. Όμως τέτοιου είδους καροτσάκια δεν έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από μία βαλίτσα. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα προκαλείται από τα μειωμένα δρομολόγια. Αυτά είναι που προκαλούν συνωστισμό στα λεωφορεία με τα όποια προβλήματα. Αυτό φαίνεται να το κατανοούν στην προκειμένη περίπτωση καλύτερα οι επιβάτες παρά ο οδηγός, αφού ακούγεται να του λένε »Αυτός είναι το πρόβλημα; Αυτοί σας ενοχλούνε; Άντε μπράβο…» ενώ τον καλούν να ασχοληθεί με τη δουλειά του.

Εμείς να προσθέσουμε πως το περιστατικό όπως φαίνεται εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια ενός μικρού παιδιού, μαύρου χρώματος επίσης, του οποίου το πρόσωπο έχουμε κρύψει στην αρχή του βίντεο.


Πηγη:In.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.