23.2.21

Παρέμβαση της Initiative Solidaire έξω από την Ευρωβουλή για την άρση ασυλίας του Λαγού

 



📍 Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021, η ομάδα Ελλήνων Grec.ques antifascistes solidaires, που ζούμε και εργαζόμαστε στις Βρυξέλλες συγκεντρωθήκαμε στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ώρα της ακρόασης του χρυσαυγίτη φυγόποινου ευρωβουλευτή Γ. Λαγού, σχετικά με μία από τις δύο υποθέσεις άρσης της ασυλίας του. Παρόμοια κίνηση διαμαρτυρίας είχε γίνει λίγη ώρα νωρίτερα στην Αθήνα, έξω από τα γραφεία της ΕΕ.
📍 Με πανό και πλακάτ, «υπενθυμίσαμε» σε όσους έχουν ασθενή μνήμη —εντός και εκτός του κτιρίου— ότι, πέντε μήνες μετά την καταδίκη του, ο Λαγός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στις Βρυξέλλες, προκαλώντας το θυμό κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα στην Ελλάδα, στο Βέλγιο καΙ παντού. Λίγους μόλις μήνες πριν, το μεγαλειώδες αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα βροντοφώναξε "οι Ναζί στη φυλακή" και η ελληνική δικαιοσύνη συνηγόρησε καταδικάζοντας τη φασιστική οργάνωση ως εγκληματική και τα κορυφαία στελέχη της σε ποινές μακράς φυλάκισης.
✊ Με την παρουσία μας σήμερα έξω από την έδρα αυτού του θεσμικού οργάνου της ΕΕ, δηλώνουμε ότι η ολογωρία στην απονομή δικαιοσύνης στο όνομα των θυμάτων των φαιοχιτώνων ποινικών εγκληματιών και η de facto υπόθαλψή τους απαξιώνουν τους ίδιους τους Θεσμούς, αλλά και τη δικαιοσύνη. Εμείς δεν ξεγελιόμαστε: ξέρουμε καλά πως ο πόλεμος στο φασισμό γίνεται στους δρομους και πως η νίκη στα δικαστήρια, όσο και αν μας έδωσε χαρά και δικαίωση, δε σημαίνει ο τέλος του αντιφασιστικού αγώνα.
✊ Σε όποια χώρα και να διαφύγουν, σε όποιο λαγούμι και να τρυπώσουν, να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε!




Φωτογραφίες και κείμενο από την σελίδα της Initiative Solidaire στο Facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.