7.6.20

Να ακυρώσουμε ξανά το «Makedonian Pride» του Ιερού Λόχου



Μετά το φιάσκο της απόπειρας διοργάνωσης του «1ου Makedonian Pride» στη Θεσσαλονίκη, η εθνικιστική ομάδα Ιερός Λόχος επανέρχεται και επιχειρεί να διοργανώσει το 2ο στις 13 Ιούνη.


Το μέγεθος του φιάσκου είναι τόσο μεγάλο, γιατί η φασιστική ομάδα προσπαθεί να μας πείσει ότι έγινε το 1ο. Απ’ ότι φαίνεται ο Ιερός Λόχος έχει πάρει διαζύγιο με τη μνήμη αλλά και με την πραγματικότητα, καθώς το 1ο Makedonian Pride δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κυρίως λόγω των γρήγορων αντανακλαστικών του αντιφασιστικού κινήματος.
Από την πλευρά μας αρκεί μόνο να τους υπενθυμίσουμε τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Τον Απρίλη του 2019, στην προσπάθειά τους να βρουν χώρο για να «στεγάσουν» την «εθνικιστική γιορτή» τους, το μόνο που έβρισκαν μπροστά τους ήταν κλειστές πόρτες. Από τη μια ο Δήμος Καλαμαριάς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έδωσε άδεια και από την άλλη, την ημέρα της διεξαγωγής του «Makedonian Pride» το αντιφασιστικό κίνημα με τη μαζική του παρουσία φρόντισε να κάνει πράξη το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», καθώς οι φασίστες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο. Ακόμα και στην ύστατη προσπάθεια να βρουν εναλλακτική λύση μέσω του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, οι φασίστες «έφαγαν πόρτα» και από εκεί.
Τώρα, ο Ιερός Λόχος παρά το χαστούκι που είχε φάει, προσπαθεί να οργανώσει ένα νέο «Makedonian Pride». Όσο κι αν προσπαθεί κανείς να βρει στην αφίσα τον χώρο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί απλά χάνει το χρόνο του. Βέβαια στον λογαριασμό τους στο twitter και συγκεκριμένα στην ανάρτηση για το κάλεσμα στο «Makedonian Pride», διαβάζουμε στο τέλος: «Πληροφορίες για το ακριβές σημείο με προσωπικό μήνυμα!».

Στην ουσία φοβούνται να ρισκάρουν να ανακοινώσουν δημόσια τον χώρο της φασιστοσύναξης, αφού η περσινή ήττα που δέχτηκαν από το αντιφασιστικό κίνημα αποτέλεσε γι’ αυτούς μιας άσχημη εμπειρία. Με άλλα λόγια ο Ιερός Λόχος έχει σκοπό να οργανώσει μια πριβέ γιορτή, κρυμμένος σε μια άγνωστη τοποθεσία.

Παρόλο που η φασιστική ομάδα κάνει τα πάντα για να στήσει μια «εθνικιστική γιορτή» στα κρυφά, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο εφησυχασμού για το αντιφασιστικό κίνημα. Τα τελευταία χρόνια ο Ιερός Λόχος προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στο χώρο των φασιστών. Η προσπάθειά τους να διαλύσουν το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη το 2017, η συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αλλά και στα επεισόδια που ακολούθησαν όπως σε αυτό της Αθήνας τον Γενάρη του 2019, καθώς και η πορεία κατά των προσφύγων που οργάνωσαν στις 10 Μάη στη Θεσσαλονίκη είναι μερικά από τα περιστατικά της φασιστικής τους δράσης και αποδεικνύει ότι η «εθνικιστική γιορτή» στην ουσία είναι ένα φεστιβάλ μίσους.

Οι προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις σε όλους τους Δήμους της πόλης πρέπει να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραχώρησης χώρου στους φασίστες του Ιερού Λόχου, τα δημοτικά συμβούλια να τους κηρύξουν ανεπιθύμητους και οι Δήμοι να μην παραχωρήσουν κανέναν δημοτικό χώρο. Ταυτόχρονα, το αντιφασιστικό κίνημα και οι δυνάμεις της ανατρεπτικής Αριστεράς οφείλουν να χαλάσουν τα σχέδια των φασιστών όπως έκαναν και πέρσι και να διασφαλίσουν ότι αυτό το φεστιβάλ μίσους δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και πουθενά. Με μια ενωτική στάση πρέπει να βρεθούμε ραντεβού στους δρόμους στις 13 Ιούνη για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες.


3 σχόλια:

  1. http://ierosloxos2012.blogspot.com/2020/02/blog-post_19.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββατο 13.6.2020
    Έρχεται το 2 Makedonian Pride.
    Η Γιορτή των Ελλήνων Εθνικιστών!
    https://vk.com/video-182707251_456239056

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια με μέτρο τους μπαφους κ τους π... γιατί φαντάζεστε όλο μαλακιες 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.