27.6.20

ΗΠΑ: Λευκοί έβαλαν φωτιά σε 18χρονη Αφροαμερικανή


Την Τετάρτη (24 Ιουνίου) μια μαύρη γυναίκα στο Μάντισον του Ουισκόνσιν υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν τέσσερις λευκοί άντρες της έριξαν εύφλεκτο υγρό και έπειτα έβαλαν φωτιά στο πρόσωπό της με αναπτήρα, ενώ ήταν στο αυτοκίνητό της, σταματημένη σε κόκκινο φανάρι. Μιλώντας με στο δίκτυο “Μάντισον 365”, η 18χρονη Althea Bernstein είπε ότι οι δράστες την αποκάλεσαν «Νέγρα» που είναι ρατσιστικός χαρακτηρισμός.
Η αστυνομία στο Μάντισον του Ουισκόνσιν ξεκίνησε έρευνα για το έγκλημα. Η 18χρονη Althea Bernstein είπε ότι σταμάτησε σε φανάρι, όταν άκουσε κάποιον να φωνάζει «νέγρα». «Κοίταξε και είδε τέσσερις άντρες, όλοι λευκοί. Χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι ψεκασμού και της έριξαν ένα υγρό στο πρόσωπο και το λαιμό της, και στη συνέχεια με τη φωτιά ενός αναπτήρα, έβαλαν φωτιά», αναφέρει η έκθεση.
Ο Μπερνστάιν μπόρεσε να σβήσει τις φλόγες και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το σπίτι της. Η μητέρα της της είπε να πάει στο νοσοκομείο.
Μια φωτογραφία που ελήφθη από τη θυγατρική της NBC WMTV στο Madison δείχνει τραυματισμούς στο λαιμό του Bernstein και στην μία πλευρά του προσώπου της.
Η Μπερνστάιν υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και θα απαιτηθεί περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.