23.6.20

«Σήκω πάνω ρε»: Τι λέει ο 12χρονος που δέχθηκε άγρια ρατσιστική βία – Βίντεο-σοκ



Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του 12χρονου, ο γιος τους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα ενός άλλου παιδιού στο Περιστέρι, ενώ όπως αναφέρει η επίθεση είχε ρατσιστικό χαρακτήρα.


Σοκ και προβληματισμό προκαλεί το βίντεο όπου ένας 12χρονος μαθητής βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται επίθεση από τον πατέρα του συμμαθητή του. 

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του 12χρονου, ο γιος τους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα ενός άλλου παιδιού στο Περιστέρι, ενώ όπως αναφέρει η επίθεση είχε ρατσιστικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα στο βίντεο φαίνεται ο 12χρονος μαθητής, Αλβανικής καταγωγής, στο έδαφος, να δέχεται επίθεση από έναν άντρα.

Σοκάρει το βίντεο




Ο 12χρονος μαθητής ακούγεται να λέει… «αρχίζει και με βαράει», για να πάρει την απάντηση από τον άντρα που τον έχει ρίξει στο έδαφος και είναι ο πατέρας του συμμαθητή του με τον οποίο είχαν μαλώσει, «σε βαράει ρε; Είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο…; Σήκω πάνω ρε».
Όπως εξήγησε ο 12χρονος μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Κάναμε βόλτες με τα ποδήλατα και σταματήσαμε εδώ. Αφήσαμε τα ποδήλατα και καθίσαμε στα σκαλοπάτια. Μετά ήρθε ένα παιδί και άρχισε να με βρίζει και το ίδιο έκανα κι εγώ».

Στο νοσοκομείο ο 12χρονος μετά την επίθεση

Όπως είπε, στη συνέχεια το παιδί τον χτύπησε και ήρθε μετά και ο πατέρας και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα να πάθει θλάση στον αυχένα.
Η οικογένεια του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, καταγγέλλει επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα και ζητεί την τιμωρία του πατέρα, που κατηγορείται ότι έδειρε τον 12χρονο μαθητή.
Σημειώνεται πως μετά την επίθεση ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα.

Πηγη:https://www.in.gr/2020/06/23/greece/goneas-feretai-na-epitethike-se-paidi-dimotikou-kataggelies-gia-ratsistiki-epithesi/?fbclid=IwAR3EPLvnlhp32lhfZHHAbciWC7YbHY4HrpvPTb5xhTZEX_kbb16vsafzUhQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.