21.4.20

Αντιφασίστες οπαδοί του ΠΑΟΚ διαχωρίζουν τη θέση τους από τα «φασισταριά»



Ο σάλος που προκλήθηκε από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει φίλο του ΠΑΟΚ να ασκεί με χυδαίο τρόπο μπούλινγκ σε έναν αλλοδαπό προκάλεσε την κατακραυγή σε μέρος του οπαδικού κινήματος της ομάδας του Δικεφάλου του βορρά.

Οι «Αντιφασίστες οπαδοί/ φίλαθλοι του ΠΑΟΚ» βάζουν στη θέση του τον άνθρωπο που πούλησε νταηλίκι σε ένα ανυπεράσπιστο άνθρωπο που έντρομος γνώρισε από πρώτο χέρι τι θα πει φασιστική νοοτροπία και ζητούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ «να πράξει το αυτονόητο».
«Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά. Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του. Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού. Περίμενουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, να πράξει το αυτονόητο» έγραψαν στη σελίδα τους στα social media οι «Antifa Fans of PAOK».
To βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό έφερε στη δημοσιότητα δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3. Λίγο αργότερα το «κατέβασε» εξηγώντας πως το έκανε «για να μην θεωρηθεί ότι σχετίζεται με κάποια ομάδα».




Ωστόσο, άλλοι χρήστες του internet πρόλαβαν και το έβαλαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Twitter.




Πηγή:https://www.efsyn.gr/athlitismos/239862_antifasistes-opadoi-toy-paok-diahorizoyn-ti-thesi-toys-apo-ta-fasistaria




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.