17.2.20

Καμία ανοχή στον ρατσισμό! – Ο Μαρεγκά της Πόρτο δέχεται ρατσιστική επίθεση και φεύγει από το γήπεδο



Ο επιθετικός της Πόρτο από το Μάλι έφυγε από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Συμπαίκτες και προπονητής προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν, αντί να τον ακολουθήσουν.













Ο αφρικανός στράικερ της Πόρτο Μουσά Μαρεγκά έδειξε σήμερα στην πράξη ότι δεν ανέχεται κανέναν ρατσιστή να του επιτίθεται για το χρώμα του δέρματός του, ούτε είναι διατεθειμένος να κάνει πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

Όταν βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων ανθρωποειδών, ρατσιστών της κερκίδας του σταδίου Αλφόνσο Ενρίκες, στον αγώνα της ομάδα του με την Γκιμαράες, ήταν εκτός εαυτού και πήρε αμέσως τον δρόμο για την έξοδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η απόφασή του ήταν αμετάκλητη, παρά την πίεση που δέχτηκε από τους συμπαίκτες και τον προπονητή του και τις έντονες προσπάθειές του να τον μεταπείσουν. Κι ενώ στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να τον ακολουθήσουν για να διακοπεί ο αγώνας και να δοθεί ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον Μαρεγκά να γίνεται απλώς αλλαγή και να απευθύνεται με αποδοκιμαστικές χειρονομίες προς τους υβριστές του. Ο διαιτητής δεν έκανε τίποτα για να τον προστατέψει και πλέον αναμένεται η στάση της διοργανώτριας αρχής, αν δηλαδή θα επιβάλει ποινές και θα ασχοληθεί σοβαρά με το φαινόμενο ή θα το θάψει, ως “απλό, μεμονωμένο περιστατικό”.





 Κατιούσα

2 σχόλια:

  1. ΑΕΚ-Προμηθέας τελικός κυπέλλου μπάσκετ.
    Το πήρε η ΑΕΚ,χθες Κυριακή.

    Ούτε λέξη για τον τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ στα αθλητικά του alpha,(19.50).H ert στο δελτίο των (περίπου)18.00 ομοίως τίποτα.Αίσχος.


    Ο Αντ1 20.35 ,τώρα δηλαδή,τίποτα για το κύπελλο δεν είπε.

    *Η διευθύντρια ειδήσεων του άλφα έχει στο fb της logo SS LAZIO
    kai 2-3 tu Olimpiakou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το star ομοίως 20.47 τώρα, δεν ανέφερε τίποτα.
    Κτητικά ούφα και φθονερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.