28.1.20

Όταν σε κατακρίνουν οι φασίστες, κάτι κάνεις καλά – Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο στόχαστρο Άδωνι και Μπογδάνου



Υπάρχει μεγαλύτερο παράσημο από το να σε στοχοποιεί το βαρύ ακροδεξιό πυροβολικό της κυβέρνησης;


Το κουβάρι άρχισε να ξεδιπλώνεται από μια συνέντευξη του Φοίβου Δεληβοριά στην ΕΦΣΥΝ και συγκεκριμένα από την απάντησή του για το προσφυγικό και κατά πόσο οι λαοί που ξεριζώνονται από τον τόπο τους, αλλοιώνουν τον πληθυσμό μας. Ναι αλλά προς το καλύτερο, είπε ο Φοίβος, πριν φωτογραφίσει γλαφυρά συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης.
Αλλοιώνεται ο πληθυσμός μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως είπε ένας υπουργός;
Και βέβαια, αλλά προς το καλύτερο. Όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την «αρχιδίσια ερημιά» που εκπέμπουν άτομα όπως ο συγκεκριμένος υπουργός. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την «Άγρια Ορχιδέα».

Ο Άδωνις δεν απογοήτευσε κανέναν, καταφέρνοντας με ευκολία να αναγνωρίσει τον εαυτό του στην παραπάνω φωτογραφία. Και έτσι το έριξε σε κρίσεις περί ποιότητας.





Είναι τέτοια η ποιότητα που αποπνέει το πολιτικό ύφος και στιλ του Άδωνι Γεωργιάδη, που δύσκολα μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του, χωρίς να επιβεβαιώσει την παροιμία “όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες”.

Αυτό φάνηκε σαν μια πολύ σοβαρή υπόθεση που μόνο ένας Κ. Μπογδάνος μπορούσε να αναλάβει.




Δηλαδή άκουγε ο Μπογδάνος τα τραγούδια του Δεληβοριά; Γιατί όχι, εδώ φορούσε και μπλουζάκια CCCP, για να δείξει πόσο κουλ και ακομπλεξάριστος Δαπίτης είναι -άλλο αν δεν κατάφερε ποτέ τελικά να αποβάλει τα πολιτικά του σύνδρομα.
Όλως παραδόξως, είναι από τις λίγες φορές που είπε κάτι σωστό. Ακόμα κι αν δεν αναφερόμαστε -πιθανότατα- στα ίδια άτομα, εκτός και αν έχει και αυτός κατά νου τα στερνά του Μίκη Θεοδωράκη που δεν τίμησαν τα πρώτα.
Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση του ακροδεξιού κυβερνητικού εσμού είναι η καλύτερη διαφήμιση για τις συναυλίες του Φοίβου που ξεκινάνε μες στον επόμενο μήνα στο Κύτταρο, για όλα τα Σάββατα του Φλεβάρη.

Πηγη:https://ellinofreneianet.gr/documents/mousafirides/19019-otan-se-katakrinoyn-oi-fasistes-kati-kaneis-kala-o-foivos-delivorias-sto-stochastro-adoni-kai-mpogdanoy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.