19.12.19

Ένταση στο ΚΥΤ της Σάμου – Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών



Ένταση επικρατεί στο ΚΥΤ της Σάμου από το πρωί όταν σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης.


Ειδικότερα, ομάδες προσφύγων που διαμένουν στο ΚΥΤ άρχισαν να διαμαρτύρονται προς τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα – σύμφωνα με πληροφορίες – να ακολουθήσει πετροπόλεμος και ρίψη χημικών.
Όπως αναφέρει το samos24 ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησαν το 1ο Δημοτικό σχολείο καθώς και τα δύο νηπιαγωγεία.



Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Samos Today, αρχικά οι διαμαρτυρίες έγιναν στη βόρεια πλευρά του ΚΤΥΤ  και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στη νότια πλευρά του ΚΥΤ.
Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα της περιφερειακής οδού και άλλα τόσα στη νότια είσοδο του ΚΥΤ. Οι Αφρικανοί πρόσφυγες φωνάζουν συνθήματα για την ελευθερία τους, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική που αποτρέπει μέχρι στιγμής την κάθοδό τους προς την πόλη.
Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, αποφάσισε σήμερα 19-12-2019, τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου & του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: https://www.in.gr/2019/12/19/greece/entasi-sto-kyt-tis-samou-epeisodia-metaksy-prosfygon-kai-astynomikon/?fbclid=IwAR0YOVNXry_XeS85MtOHEvsY2YaxIjL7SnZlrJf2_GP7rdqpDntk2qU9mXM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.