11.5.19

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «έκοψε» το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. για τον δήμο


Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι απορρίπτεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο για τις δημοτικές εκλογές, επικαλούμενο τυπικούς λόγους.

Η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, που ήδη έχει κάνει μία θητεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου ότι ο συνδυασμός της «δεν περνάει» από το Πρωτοδικείο και το ακριβές σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα για την έγκριση των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι στιγμής, η Χρυσή Αυγή δεν έχει τοποθετηθεί για την απόφαση του Πρωτοδικείου.
Ο δικηγόρος του κόμματος ζήτησε από την πρόεδρο του Πρωτοδικείου, αρμόδια για τις εκλογές το σκεπτικό της απόφασης, αλλά η δικαστής τον ενημέρωσε ότι όλοι θα το δουν και θα το διαβάσουν όταν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πρωτοδικείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πρωτοδικείου εδράζεται στην απουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Η Τριανδρία ήταν στο παρελθόν ανεξάρτητος δήμος, ο οποίος συνενώθηκε με τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, είναι κατηγορόυμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.