27.3.19

Πολίτες των Ιωαννίνων έστειλαν μήνυμα κατά της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα

Πολίτες των Ιωαννίνων και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν το Σάββατο συλλαλητήριο κατά της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκαν την περασμένη Κυριακή ανήλικοι πρόσφυγες που βρίσκονταν σε υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ στην Κόνιτσα. Έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις από τους πέντε δράστες. Πρόκειται για τρεις 17χρνους και έναν 30χρονο που φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, πολίτες από την περιοχή και τρεις φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στους θρασύδειλους που φορώντας μάσκες επιτέθηκαν με ρόπαλα την περασμένη Κυριακή σε προσφυγόπουλα σε υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της Κόνιτσας.

Μετά την επίθεση, οι ανήλικοι, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, διακομίστηκαν το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Τα στοιχεία των τεσσάρων δραστών της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πρόκειται για έναν 30χρονο που φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και τρεις 17χρονους. Η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων. Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139604/Polites-ton-Ioanninon-esteilan-minuma-kata-tis-ratsistikis-epithesis-stin-Konitsa?fbclid=IwAR1d2Q9JTXDzV9F3HUgPqDUBEixi3F3KGGeZMP4KJYMfCWZXUPNS9ciX-hQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.