20.3.19

Εκτακτο! Η Ιταλική αστυνομία κατάσχει το Μάρε Ιόνιο μετά την πρώτη του διάσωση

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ιταλική αστυνομία κατασχει το Μάρε Ιόνιο μετά την πρώτη μας διάσωση 50 ναυαγών μεταναστών. Ο καπετάνιος και ο αρχηγός της αποστολής ενδέχεται να κατηγορηθούν για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Οι υπόλοιποι θα ανακριθούμε τις επόμενες ώρες στην Λαμπεντούζα. 

Μέσα σε 48 ώρες, η εισαγγελία του Ακράγαντα θα αποφασίσει αν θα παραταθεί η κατάσχεση και θα αποδωθούν κατηγορίες ή αν το πλοίο θα αφεθεί ελεύθερο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το κλίμα στην Ιταλία είναι πιο πολωμένο από ποτέ και το Μάρε Ιόνιο είναι το κεντρικότερο πολιτικό ζήτημα.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Την Δευτέρα 18 Μάρτιου, στις 8μμ αμέσως μετά την διάσωση, βάλαμε πλώρη για Λαμπεντουζα, το πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι. Ο καιρός δυνάμωνε άσχημα και δεν είχαμε χρόνο να πάμε Σικελία.
Λίγο πριν φτάσουμε, μας έστησαν καρτέρι μέσα στη νύχτα, 4 πλοία της στρατιωτικης αστυνομίας με τη διαταγή «Σταματήστε τις μηχανές! Αν μπείτε στα ιταλικά χωρικά ύδατα θα συλληφθείτε για διακίνηση».
Μέσα σε 7 μποφόρ και με τους όλους τους διασωθέντες να ξερνάνε στο πλοίο, η Ιταλία μας έκανε θαλάσσιο φραγμό να μην περάσουμε. Εμείς απαντήσαμε ότι έχουμε ιταλική σημαία και θα συνεχίσουμε γιατί θέλουμε καταφύγιο από τον καιρό. Τότε ο Σαλβίνι έβγαλε την διαταγή «Arrestateli” Συλλάβετε τους!
Εμείς συνεχίσαμε την πορεία μας προς Λαμπεντούζα.
Ο λιμενάρχης της Λαμπεντούζας αναγκάστηκε να μας δώσει έναν όρμο για να προστατευτούμε από τον καιρό αλλά δεν μας άφησε να μπούμε στο λιμάνι. Τα πλοία της αστυνομίας (Guardia di Finanza) μας περικύκλωσαν και μας είχαν σε κλοιό όλη την χθεσινή μέρα, απαγορεύοντας στους μετανάστες την αποβίβαση. Πεντε αστυνομικοί εισέβαλλαν στο πλοίο κι έψαξαν τα πάντα.
Μετά από 3 ώρες, άφησαν τους μετανάστες να βγουν αλλά είπαν ότι το πλοίο κατάσχεται επειδή αρνήθηκε να σταματήσει στις εντολές της αστυνομίας στα διεθνή ύδατα. Ο Σαλβίνι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Για να σταματησεις πλοίο από το να μπει στα δικά του ύδατα πρέπει να συντρέχει κίνδυνος για το κράτος ή την δημόσια υγεία (πλοίο με χημικά απόβλητα, πυρηνικά κτλ)
Εμάς δεν μας είπαν καν τον λόγο, ούτε είχαν κάποιο γραπτό έγγραφο.
Καθαρός κοινωνικός πόλεμος χωρίς προσχήματα.
Ο Σαλβίνι ωρυεται ότι το πλοίο έχει πολιτική ατζέντα και είναι το καράβι των «κοινωνικών κέντρων και της αριστεράς». Ιδιαίτερα, στοχοποιείται ο Luca Casarini, ο συντονιστής της αποστολής και γνωστό μέλος του ιταλικού κινήματος εδώ και χρόνια.
Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση

Πληροφορίες από το προφίλ του Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.