8.3.19

Η ιταλική κυβέρνηση κατέστρεψε καταυλισμό στον οποίο ζούσαν 1.500 μετανάστες

Η ιταλική κυβέρνηση κατέστρεψε με μπουλντόζες τον καταυλισμό στην Καλαβρία, όπου διέμεναν περίπου 1.500 μετανάστες. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορά, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «όπως είχαμε υποσχεθεί, περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις». Άγνωστη παραμένει η τύχη των ανθρώπων που ζούσαν στον καταυλισμό. Πολλοί από τους μετανάστες εργάζονταν ως αγρότες στις γύρω περιοχές.



Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian,  το πρωί της Πέμπτης 1.000 αστυνομικοί με συνοδεία μπουλντόζων κατέστρεψαν καταυλισμό την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας, όπου διέμεναν 1.500 μετανάστες. Ο καταυλισμός αυτός είχε στηθεί από το 2010.

Ο Μ. Σαλβίνι εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γκρέμισμα του καταυλισμού, υπογραμμίζοντας πως «όπως υποσχεθήκαμε, περάσαμε από τα λόγια στην πράξη». Η πλειονότητα των μεταναστών προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και εργάζονταν χωρίς ασφάλιση.

Το Coldiretti, το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο του αγροτικού τομέα, επισήμανε ότι το αποτρόπαιο χαρακτηριστικό της παρούσας ενέργειας είναι η αδιαφορία των αρχών για τα ατομικά δικαιώματα των εργατών μεταναστών, καθώς και για τους σχεδιασμούς τοπικών και περιφερειακών θεσμών που αποσκοπούν στη μακροπρόθεσμη κοινωνική ένταξη τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλειοψηφία των μεταναστών που προέρχεται από την Αφρική αμείβονται με 2 ευρώ την ώρα, τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας αμείβονται με 9,50 ευρώ την ώρα. Το συνδικάτο αναφέρει ότι το 36% των εργαζόμενων στον τομέα της γεωργίας αποτελείται από ανασφάλιστους Αφρικανούς εργάτες.

Από το 2017 έχει οριστεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για όσους εκμεταλλεύονται ανασφάλιστους μετανάστες, ωστόσο το συνδικάτο αγροτικού τομέα τονίζει πως περισσότεροι από 300.000 ανασφάλιστοι μετανάστες παράγουν εργασία που αποφέρει δισεκατομμύρια στους εκμεταλλευτές τους.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139138/I-italiki-kubernisi-katestrepse-kataulismo-ston-opoio-diemenan-1500-metanastes?fbclid=IwAR0AuMv3TAzmo2OHPCn_chXAZqr3YwEsg7ZrnBoq2lCkZF4wKKn2P57Gzy4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.