5.2.19

Τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης θα ονομαστεί σε «Κυριάκος Παπαδόπουλος»

Τον «ήρωα του Αιγαίου», τον αξιωματικό του λιμενικού σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, που έφυγε προδομένος από την καρδιά του τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 44 χρονών, αποφάσισε να τιμήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού μέρος του λιμανιού της Μυτιλήνης θα πάρει το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ που αναρτήθηκε την Δευτέρα στη «Διαύγεια» η πράξη αυτή γίνεται σε «ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα υποπλοίαρχο και αναγνώρισης στο πολύτιμο έργο που επιτέλεσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης των ετών 2015-2016».
Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος αξιωματικός του Λιμενικού, πατέρας δυο κοριτσιών, παιδί προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια και ο ίδιος, μεγάλωσε στη Λαγκάδα Μυτιλήνης, έγινε γνωστός ως ο κυβερνήτης του πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος 602 στη Μυτιλήνη πραγματοποιώντας από το 2015 χιλιάδες διασώσεις προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα. Είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ έγινε πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ "4.1 miles".
Γράφει:Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.