28.2.19

Αναίρεση στην αθώωση Μιχαλολιάκου ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να αναιρεθεί η απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που εκδόθηκε πρόσφατα για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος, κατόπιν και της σχετικής απαλλακτικής πρότασης του Εισαγγελέα της έδρας.
Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.
Ειδικότερα, επρόκειτο για δημόσια ομιλία του αρχηγού των νεοναζί στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, το περιεχόμενο της οποίας είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού» (11-12.10.2014): Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει πως η φωλιά της οργάνωσης θα μείνει «καθαρή». «Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μιχαλολιάκος.
Μετά το αίτημα για αναίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η υπόθεση θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση.
Γράφει:Μαρία Δήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.