7.12.18

Γαλλική αστυνομία: «Ορίστε μια ήσυχη τάξη»



Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από βίντεο που δείχνει Γάλλους μαθητές να είναι στοιχισμένοι, πεσμένοι στα γόνατα, με τα χέρια στο κεφάλι και κάποιοι από αυτούς να κοιτάνε το τοίχο. Η εικόνα γίνεται ακόμα πιο φρικιαστική καθώς οι μαθητές με τις σχολικές τσάντες στη πλάτη, είναι περικυκλωμένοι από αστυνομικούς – «αστακούς» δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για εκτελεστικό απόσπασμα. Η στάση που τους έχουν αναγκάσει να βρίσκονται εξάλλου, παραπέμπει σε αιχμαλώτους πολέμου.

Ο άντρας που βιντεοσκοπεί, πιθανώς αστυνομικός και αυτός, ακούγεται να λέει με ειρωνικό ύφος: Voilà une classe qui se tient sage, δηλαδή «Ορίστε μια ήσυχη τάξη».

Το περιστατικό συνέβη τη Πέμπτη 6 Δεκέμβρη μετά από τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων που πραγματοποιήθηκαν στο Μαντ-λα-Ζολί της βορειοκεντρικής Γαλλίας, στην οποία συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης.

Το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στη νεολαία, έχει πυροδοτήσει μια σειρά αντιδράσεων, καθώς σήμερα περίπου 700 σχολεία σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν διαδηλώσεις, ενώ τα 400 βρίσκονται σε κατάληψη.

Το γαλλικό κίνημα δεν εκφοβίζεται! Νέες μεγάλες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για το Σάββατο! Είμαστε μαζί τους!

Δείτε παρακάτω το εξοργιστικό βίντεο

D'autres images de l'interpellation de dizaines de lycéens, aujourd'hui à Mantes-la-Jolie. pic.twitter.com/ghv8K91e7l

— Violences Policières (@Obs_Violences) December 6, 2018





Πηγή:http://net.xekinima.org/galliki-astunomia-oriste-mia-isuxi-t/?fbclid=IwAR2NpRn039WQBmlmWBO4yR0OU2D7C6px4Ptus6Bp5ESRp6cuD1A9FxIFa5o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.